Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş, önceki günlerde Ceylanpınar'daki evinde yemek yediği sırada Suriye'nin Haseke kentine bağlı Ra'sulayn ilçesindeki çatışmalardan seken bir merminin isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve tedavisi süren Ahmet Özer'i kaldığı özel hastanede geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
Ailenin tepkisini Baba Özer'den dinleyen Karataş, görüşme sonrasında yaptığı açıklamasında aileye acil şifalar dileyerek, "Bilindiği gibi Özer kardeşimiz hiçbir suçu yok iken Türkiye sınırları içerisinde kendi evinde sınırın öteki tarafında yaşanan savaş sonrasında seken bir uçaksavar mermisinin hedefi olmuştur. Savaşın sadece Suriye'de değil Ceylanpınar'da da yaşandığı gerçeğini göz önünde bulundurarak, önlemlerin daha da arttırılması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz" dedi.

"CEYLANPINAR'A BİR AN ÖNCE SAHRA HASTANESİ YAPILMALI"
Karataş, gerek il merkezi gerekse ilçelerdeki hastanelerde doluluk oranının had safhaya ulaştığını belirterek, sorunun çözümü için Ceylanpınar ilçesine sahra hastanesinin yapılmasını ve acilen buraya görevli doktor ve sağlık personeli atamasının yapılmasını istedi. Önceki gün Ceylanpınar'daki vatandaşların hastane önündeki protestosunu örnek gösteren Karataş, "İl merkezi ve ilçelerde gerek devlet hastaneleri olsun gerekse özel hastaneler olsun artık boş oda bulmak imkansız hale gelmiştir. Bunun çözümü büyük bir sahra hastanesidir. Bizim halkımızın mağduriyeti giderilmelidir" diye konuştu.
(MUD-MEF-Y)

24.01.2013 19:19:32 TSI

Editör: Wan Haber