Türkiye'nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden olan Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde CHP tarafından "Zeytin Mitingi" düzenlendi.
Kütüphane önünde toplanan CHP'liler, Hürriyet Caddesi'ni takiben Cumhuriyet Meydanı'na kadar davul zurna eşliğinde yürüdü. Mitinge CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem İnce'nin yanı sıra CHP Balıkesir milletvekilleri Ayşe Nedret Akova, Ahmet Haluk Gümüş ve Namık Havutça ile Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova ile bazı CHP'li belediye başkanları ve ziraat odası başkanları ile yaklaşık 3 bin vatandaş katıldı. Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat, zeytincinin sesini duyurmak için yapılan mitinge katkıda bulunanlara teşekkür etti. Burhaniyeli CHP Milletvekili Ayşe Nedret Akova, her zeminde zeytincinin sesini duyurmaya çalıştıklarını söyleyerek, zeytinyağına verilen pirimin artırılmasını ve dane zeytine de destekleme verilmesini istedi.
Daha sonra kürsüye gelen Genel Başkan Yardımcısı Muharrem İnce, hükümetin tarım politikalarını eleştirdi. AK Parti'nin her sıkıştığında bir yerlerden yardım geldiğini söyleyen İnce, "Türkiye'de ne zaman AK Parti sıkışsa başkaları yardım ediyor. Biz 5 yıldızlı otellerin lobi salonlarında kurulmadık. Biz savaş meydanlarında kurulmuş bir partiyiz. Biz Kuvva-i Millliye'nin temsilcisiyiz. Erzurum ve Sivas Kongresi'nden gücümüzü alıyoruz. Zeytinin yaprağı yeşil. AK Parti'den sana yar olmaz, aklını başına devşir. İşçi geçinemiyor. Çiftçi geçinemiyor. Emekli geçinemiyor. Toprak arasında, tarla arasında en az 4 kat fark var. Hans'a 1,43 liraya benzin satılıyor. Sana da 5 liraya satılıyor. Zeytinyağı desteklemesi dünyada 1 euro, bizde ise 50 kuruş. Bununla nasıl geçineceksin? Kızını oğlunu nasıl evlendireceksin? Çocuğunu nasıl okutacaksın? Bu topraklarda ter dökmek yetmez. Akıl da dökmek lazım. Zeytin dalı berekettir. Biz insanlara zeytin dalı uzattık. Kimimiz Boşnak, kimimiz Laz, kimimiz Alevi, kimimiz Sünni, ama hepimiz Türk'üz" dedi.
Mitinge katılanlar konuşmaların ardından sessizce dağıldı.
(FT-SŞ-MŞ-CC-Y)

18.02.2013 17:12:33 TSI

Editör: Wan Haber