Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu İl Başkanı Fügen Kara, "Ülkemizde çözülebilir sorunlara karşı hükümetin duyarsızlığı, halkımızı karamsarlığa itmekte, gelecek kaygısı ve tedirginlik yaratmaktadır" dedi.
CHP Bolu İl Başkanı Fügen Kara, 2012 yılını değerlendirerek, 2013 yılından parti olarak beklentilerini İHA'ya anlattı. Kara, "Açlıktan, yoksulluktan, terörden ve kötülüklerden arınmış, sevginin, hoşgörünün ve barışın egemen olduğu, Türk insanının onurunun tüm değerlerden üstün tutulduğu bir ülkede yaşayabilmek, bütün vatandaşlarımızın ortak özlemidir. İnsanı mutlu kılan tüm değer ve kavramların temelinde özgürlük ve adalet yatmaktadır. Dayatmaya ve faşist diktaya karşı mücadele ile olanaklı kılınabilecek özgürlük ortamı, insanın sağlıklı bir gelişim sürdürerek mutlu yarınlara ulaşması ve sağlıklı kuşaklar yetiştirilmesi için büyük öneme sahiptir. Ne yazık ki, dünyadaki ve ülkemizdeki gelişmeler, insanlığın umudunu gölgelemektedir. Özellikle ülkemizde çözülebilir sorunlara karşı hükümetin duyarsızlığı, halkımızı karamsarlığa itmekte, gelecek kaygısı ve tedirginlik yaratmaktadır. Neredeyse bütün kararlarda sadece Başbakan Tayyip Erdoğan'ın söz hakkının bulunduğu, temel insan haklarının çiğnendiği, adaletsiz yargılamanın doruğa çıktığı, kadına şiddetin tavan yaptığı günümüz Türkiye'si, özlemini duyduğumuz güzelliklerin çok uzağındadır" dedi.
2013 yılının kötülüklerden arınmış bir yıl olmasını dileyerek sözlerine devam eden Kara,
"2013 yılında barışın, özgürlüğün, demokrasinin, zenginliğin kenti olması için, Bolumuz içindir. Bu çağrım meydanlarında, sokaklarında, bahçelerinde parklarında, burası Türkiye'nin en güzel kenti diyerek gururla gezebilmek içindir. Bu çağrım, esnafı, işçisi, köylüsü, öğrencisi ile örnek bir kent olmak içindir. Geçmişte tüm sorunlarını birlik ve dayanışma içinde aşan, depremlerden, afetlerden, huzursuzluktan yine el ele vererek, geleceğine güvenerek, kendisine ve ülkesine inanarak çıkan Bolu halkı sorunlarını yine aşacaktır. Bolumuzun her şeyi başaracak ve örnek bir kent olarak gösterilecek, kendi kendine yetecek kaynak ve olanaklara sahip olduğuna inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, yurt içindeki ve dışındaki tüm hemşerilerimizin yeni yılını kutluyorum. Yeni yılın ulusumuz, ülkemiz, dünyamız ve tüm insanlık için, barışın ve hoşgörünün egemen olduğu, şiddetten ve çatışmalardan uzak güzel günleri birlikte getirmesini diliyorum" diye konuştu.

01.01.2013 14:45:30 TSI

Editör: Wan Haber