CHP'de bugün toplanan Parti Meclisi'nde (PM), 140 il, ilçe ve belde belediye başkan adayı belirlendi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayının Ahmet Akın olmasına karar verildi.

Artvin'de Demirhan Elçin, Batman'da Enver Erdem, Bingöl'de Vahdettin Uzunyayla, Gümüşhane'de Bedri Ağaç, Uşak'ta Asım Kalelioğlu, Erzincan'da İsmail Taş, Karabük'te de Ahmet Durum aday olarak belirlendi.

3 ilde ise mevcut başkanlar yeniden aday olacak; Vefa Salman (Yalova) , Ali Orkun Ercengiz (Burdur) Kerim Aksu (Giresun).

Ankara'da Çankaya ve Yenimahalle'de de mevcut başkanlarla yola devam kararı alındı. Ankara'nın Yenimahalle'de Fethi Yaşar, Çankaya ilçesinde ise Alper Taşdelen aday gösterildi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun CHP MYK sonrası basın toplantısında konuştu. Torun'un açıklamaları şöyle:

YILMAZ: Öztürk Yılmaz: MYK'da konuşuldu, görüşüldü.

İYİ PARTİ'YLE GÖRÜŞME: Genel Başkanımız MYK'da değinmedi. Genel Başkanımız ve heyet, genel konulara değindi. Bölge, il veya aday üzerinde durulmadı. Genel perspektif çizildi.

DİYANET'İN ZİYARETİ: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, Kadir Mısıroğlu ziyareti içimizi acıtan bir konu. Onun saçmalıklarını kabul ediyorlar mı etmiyorlar mı onu merak ediyoruz. Atatürk'ün kurduğu makamda oturan kişi niye 10 Kasım'dan bir gün önce ziyaret ediyor? Sayın Diyanet İşleri Başkanı bugünü özellikle mi seçmiştir? 

ADAYLARIN TAM LİSTESİ

CHP'nin 140 belediye başkan adayının tam listesi ise şöyle: (DUVAR)




 

Editör: Wan Haber