Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları nedeniyle Van’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, 23. Dönem Adıyaman Milletvekili Şevket Köse ve Parti Meclis üyeleri Hüseyin Saygılı ile Hüseyin Yaşar, düzenledikleri basın açıklamasında 10 Ağustos’ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimi için tüm vatandaşları sandığa gitmeye davet etti.

CHP İl Başkanlığı’nda düzenledikleri basın açıklamasında yürütülen çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi veren CHP Bursa Milletvekili Akan Erdemir, cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde bölgede yürütülen çalışmalarda sona geldiklerini söyledi. Daha önce Batman, Siirt ve Muş illerinde yapıldığını ifade eden Erdemir, “CHP olarak altı ilde yürüttüğümüz çalışma ile Türkiye’de demokrasi için, barış için alternatif öneriyoruz. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun demokrasi, temel hak ve özgürlük taleplerinin çatı adayı olduğunu belirtiyoruz” dedi.

Bölgedeki çalışmalarında seçmenlere uyarıda bulunduklarını belirten Erdemir, “Türkiye’de yaşayan herkes barış istiyor, demokrasi istiyor, temel hak ve özgürlükler istiyor. Fakat şunu biliyoruz ki; Türkiye’de kalıcı barış ancak demokrasi ile birlikte mümkündür. Bu güne kadar çözüm süreci vaatlerinden pek çok kere geri dönmüş, verdiği sözleri yerine getirmemiş, geniş toplum kesimlerin beklentilerini boşa çıkarmış Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’ye barış getiren kişi, Türkiye’ye çözüm getiren kişi olacağına inanmıyoruz. Bu yöndeki uyarılarımızı da bölgedeki insanlarımızla paylaşıyoruz. Dünyada kalıcı barış süreçleri ancak çoğulcu demokrasi ve özgürlükçü demokrasinin hayata geçmesi ile mümkün olabilmiştir. Bu gün Ekmeleddin İhsanoğlu, aynı misyonla ve aynı yaklaşımla, Türkiye’de pek çok farklı siyasi görüşlü insanları, özgürlükçü demokrasi, parlamenter sistem ve çoğulcu bir sistem için, hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı için bir araya getiriyor. Bunlar yalnızca bir partinin ya da bir kesimin özlemleri değil. Tüm mağdur kesimlerin tüm vatandaşların talebidir” ifadelerini kullandı.

10 Ağustos’ta yapılacak olan seçimin sadece bir cumhurbaşkanlığı seçimi olmayacağını vurgulayan Erdemir, “Aynı zamanda bir referandum olacak. Bu referandumda Türkiye iki tercihten birini seçecek. Türkiye’de otoriter seçim mi olsun, halkın milletin iradesini gasp eden bir lider mi olsun buna karar vereceğiz. Yoksa bunun karşısında Türkiye’de parlamenter demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, denge ve denetleme mekanizmasını, temel insan hak ve özgürlüklerini bir anlamda Çankaya köşküne taşıyacak, bunun savunucusu olacak bir cumhurbaşkanımı olacak. İşte Türkiye bu tercihi yapacak. Seçimde katılım çok önemli. Biz sandıkta kullanılacak her bir oyun bir anlamda gözcüsü olacağız. Bu konuda Türkiye’ye bir çağrıda bulunuyoruz. Sandığa gidelim, vatandaşlık görevimizi yapalım. Tercihimiz ne olursa olsun 10 ağustosta sandığa gitmek çok önemli. Bu noktada bütün vatandaşlarımızı sandığa çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasına CHP İl Başkanı Cemal Şen ve ilçe başkanları katıldı.

Editör: Wan Haber