Prestij Gazetesi'nden Umut Tarhan'ın haberi: Bölge illerine üst düzeyde ilgi göstermediği gerekçesiyle zaman zaman eleştirilerin odağı haline gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), son dönemlerde Van ve bölge illerine göstermeye çalıştığı ilgisini Mayıs ayında zirveye taşıyacak. CHP, bugüne kadar yapmadığı bir şeyi gerçekleştirecek ve 14 - 15 Mayıs 2016 tarihlerinde çok geniş katılımla Van'a adeta çıkarma yapacak. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında 13 MYK üyesi, 81 İl Başkanı, 10 Parti Meclisi Üyesi, 10 Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcıları ile Van'da olacak olan CHP Heyeti ilk gün il başkanları toplantısını burada gerçekleştirecek. 2. gün ise Van gezisine katılacak olan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve CHP heyeti ardından kentteki sivil toplum örgütü temsilcileriyle geniş katılımlı bir toplantı düzenleyecek.

HAZIRLIKLAR BAŞLADI
Van'da bugüne kadar ilk kez bu düzeyde bir toplantının CHP tarafından yapılacağını aktaran CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, toplantının hazırlıklarına başladıklarını söyledi. Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun daha önce kente geleceğini ancak bunun ertelenmesiyle daha geniş katılımlı bir toplantı organize ettiklerini belirten Kurukcu, "Partimiz en üst düzey katılımla, 2 gün boyunca bölgenin nabzını Van'da tutacak. Çok verimli geçeceğine inandığımız toplantılar gerçekleşecek. Bunun için hazırlıklarımız başladı" dedi.

"VAN'IN VE BÖLGENİN SORUNLARI KONUŞULACAK"
Tüm ülkenin, özel olarak ise Van'ın ve bölgenin sorunlarının konuşulacağı iki günlük toplantının içeriğine ilişkin de bilgiler veren İl Başkanı Kurukcu, "14 Mayıs günü Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, 81 il başkanımız ve diğer partili yetkililerimizin katılımı ile il başkanları toplantısı burada yapılacak. 15 Mayıs Pazar günü ise Van gezisi ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı kapsamlı bir toplantı düzenlenecek. Toplantıda özellikle Van ve bölgenin sorunları konuşulacak. Bu kadar geniş kapsamlı bir toplantı ilk kez oluyor ve bu nedenle toplantıyı çok önemsiyoruz. Verimli geçeceğini de umut ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"BAŞARAMAZSAM BIRAKIRIM"
CHP'nin Van'da 3. yol olduğunu söyleyen İl Başkanı Mehmet Kurukcu, kentin ve bölgenin ciddi sorunları olduğunu söyledi. Bu sorunların gündeme taşınması ve çözüme kavuşması yönünde kısa sürece çok büyük çabalar harcadıklarını anlatan ancak bunu yeterli görmediğini söyleyen Kurukcu; "İlimizin ve bölgemizin çok ciddi sorunları var. Bu sorunların mutlaka çözüme kavuşması gerekiyor. Bunun için de el birliği yapmak, çok ama çok çalışmak gerekiyor. Bu manada bizler de göreve geleli kısa bir zaman olmasına rağmen koşuşturuyoruz, kentimizin sorunlarını gündemleştirip çözümüne katkı sunmaya gayret ediyoruz. Ancak bunları elbette ki yeterli görmüyoruz. Ben her ay düzenli olarak ilimizin sorunlarını ve çözüm önerilerini raporlar halinde genel merkezime iletiyorum. Burada tüm kurum kuruluşları, sivil toplum örgütü temsilcilerini ziyaret ederek ortak paydamızın Van olması gerektiğini anlatıyorum. Çabalarımın karşılık bulması elbette ki beni mutlu eder. Ben bunun mücadelesini veriyorum. Kentimize faydalı olmak istiyorum. Bu koltuğa bunun için oturdum. Yoksa bu siyasi koltuklar, kimsenin kendisine rant sağlayacağı koltuklar değil, olmamalı. Bu koltuklar kimsenin ekmek teknesi değil. Ben kentime, insanıma faydalı olamayacağımı anlarsam, başaramazsam bu koltukta oturmamın da bir anlamı kalmaz. İşte o zaman hiç beklemem ve bırakırım. Ancak insanımıza, kentimize faydalı olmak için, Van ortak paydasında buluşmak için herkesin mücadele etmesi gerektiğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

"SORUNLAR ORTADA..."
Van'ın sorunlarının ortada olduğunu da dile getiren Kurukcu, "Bakın buradan çıkıp kentte bir tur atalım, inanın bütün sorunlar tüm çıplaklığı ile kendini zaten gösterir. Ancak ön yargılarımızdan kurtulamadığımız için ve şahsi menfaatlerimizi öne aldığımız için bunu görmek istemiyoruz. Bir başka partili durumu kendisine göre, öbürü kendisine göre yorumluyor. Oysa öyle değil. Sorunlar net ve ortada. Siyasi kimliğimiz ne olursa olsun, Van özelinde, sorunların çözümü noktasında hemfikir olmalı, gayret göstermeli, çabalamalıyız." dedi.

Kurukcu son olarak, söz konusu sorunların gündemleşmesi, çözüme kavuşturulmasının önünün açılması anlamında Van'da düzenlenecek olan geniş katılımlı toplantının büyük faydası olacağına inandığını da sözlerine ekledi.

Editör: Wan Haber