CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, parti teşkilatının davetine icabetle Zonguldak'ın Gökçebey ilçesine geldi. Genç, Paris'teki cinayetlerle ilgili, "Fransa isterse kimin tarafından öldürüldüğünü bulur" dedi.
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi, halk toplantısına katıldı. Genç, Gökçebey'de, TTK maden ocağındaki göçükte ölen Sedat Hamarat'ın ailesine taziye ziyareti bulundu. Genç'e; CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP İl Başkanı Halil Furat, Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılıçarslan, Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman, Hacımusa Belde Belediye Başkanı Veysel Özsaraç, CHP Gökçebey İlçe Başkanı Halit Karademir ve partililer eşlik etti. Ardından ilçedeki eğitim sendikalarını ve belediyeyi ziyaret eden Genç'e; Gökçebey Belediye Başkanı Kılıçarslan ve Muslu Belediye Başkanı Adıyaman tarafından birer madenci heykeli hediye edildi.
Belediye binasından çıkışta bir açıklama yapan Kamer Genç, Paris'teki cinayetleri değerlendirdi. Genç, "Bir zamanlar Tunceli'de Doktor Baran vardı, Tunceli sorumlusu... 37 kişi ile beraber PKK grubu tarafından infaz edildi. Öyle bir olay mıdır, başka bir olay mıdır; bunu ben bilemem...Bazıları diyor ki; 'Türk hükümeti bunu halletsin'. Eskiden Paris Büyükelçimiz İsmail Erez öldürüldü. Hâlâ kimin tarafından öldürüldüğü ve suçlusu bulunamadı. Fransa isterse kimin tarafından öldürüldüğünü bulur. Tayyip Erdoğan'ın açılımı ile ilgisi olup olmadığını bilemem. Meçhul bir konu hakkında fikir beyan etmek gereksizdir" dedi.
Ardından Gökçebey Sosyal Tesisleri'ne geçen Kamer Genç, burada düzenlenen paneli izledi. Panelde bir konuşma yapan CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Mehmet Haberal'ın aralarında olmayışının burukluğunu yaşadıklarını söyledi. Köktürk, Haberal'ın Zonguldak'taki maden kazasında hayatını kaybedenler için gönderdiği mesajı da okudu.
Panelden sonra Gökçebey'den ayrılan Kamer Genç, CHP Çaycuma İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Genç, daha sonra Çaycuma'dan ayrıldı.
(SA-SO-OK-Y)

12.01.2013 17:38:39 TSI

Editör: Wan Haber