Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin geçtiğimiz gün düzenlenen ve Genel Başkan Ahmet Doğan'a yönelik düzenlenen suikastle gündeme gelen kurultayla ilgili olarak TBMM'de konuşan Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, bu saldırı çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu HÖH'e yapılmıştır dedi.
Hak ve Özgürlükler Hareketinin 8. Olağan Kurultayını takip etmek üzere Genel Başkan Yardımcımız Faik Öztrak, Milletvekillerimiz Recep Gürkan ve Mehmet Kesimoğlu ile birlikte Bulgaristan'a gittiklerini belirten Köprülkü: "Partinin Genel Başkanı Ahmet Doğan'a suikast girişiminde bulunulması gözlerimizin önünde cereyan etti. Saldırgan kürsüde konuşmasını yapan Dr. Ahmet Doğan'a silahıyla yaklaştı. 2 kez tetiği çekmesine rağmen silah ateş olmadı. Bu sırada Ahmet Doğan'ın suikastçiye müdahalesi ile kazanılan zamanda korumalar müdahale etti ve saldırgan etkisiz hale getirildi. Saldırganın üzerinden ayrıca bir bıçakta çıktı. Bu durum dahi amacın öldürmek olduğunun açık bir göstergesidir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz. Terörün hiçbir zaman başarıya ulaşamayacağını bir kez daha hatırlatıyoruz" dedi.
Köprülü: "Dr. Ahmet Doğan zamanında Bulgaristan'da Belene kampında kalmış zulümler yaşamış bir soydaşımız. Hak ve Özgürlükler Hareketini kurmuş ve hafta sonuna kadar da 23 yıl Genel Başkanlığını yapmış bir lider. Bugün, partisi Bulgaristan'ın 3. Partisi. 38 milletvekili var. Birçok belediye başkanlığına sahip. Ahmet Doğan'a yapılan bu saldırı açık olarak söylemek gerekirse, çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketine ve tabi ki Bulgaristan'da ki demokrasiye yapılmıştır. Saldırının ve suikast girişiminin arkasındakiler açık olarak aydınlatılmalıdır. Bu hem kendisi Avrupa Birliği üyesi olan Bulgaristan'ın, hem de Ahmet Doğan'ın kimliği ve misyonu gereğince bu konuda baskı ve kulis yapması geren Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin bir görevidir" diye konuştu.
Köprülü konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu bir görev olduğu kadar aynı zamanda, soydaşlarımıza karşıda bir borcumuzdur. Hak ve Özgürlükler Hareketinin kurultayında yaşanan olay Sayın Ahmet Doğan'ın konuşmasını gölgeledi. Ancak konuşmasında çok önemli ve ezber bozan tespitler vardı. Türkiye'nin dış politikasının nasıl ülkenin ve yurtdışında yaşayan soydaşlarımızın aleyhine kullanıldığını, bugün konuşurken ayakları yere basmayan Dışişleri Bakanı ile Başbakan'ın nasıl bir pazarlıklar içinde olduğunu çok net olarak anlattı. Tekrar hatırlatayım; Bahsettiğim kişi Bulgaristan'da ki Türk Partisi HÖH lideri olan, Bulgaristan'ın üçüncü partisi, 38 milletvekili ve birçok belediye başkanlığına sahip geçmişte Belene kampında kalmış Ahmet Doğan. Diyor ki konuşmasında: Bulgaristan'da ki hak ve özgürlük ihlallerinden bahsediyor. Bulgaristan Başbakanı'nın ülkede sanal Türk tehditi yarattığını, bunu Osmanlının Balkanlarda ki kültürel mirasının ürünü olan HÖH ile alakalandırdığını demokrasiyi rafa kaldırıp Türk düşmanlığı yarattığını söylüyor. Ve devamında diyor ki: Aynen aktarıyorum: 'Tüm bu yaptıklarına rağmen kendini yine de güvende hissetmiyor (Bulgar Başbakanını kast ediyor) ikinci bir sigorta yapmak istiyor ve bundan dolayı Ankara'da ki Türk meslektaşına hitap ederek elinden gelen her şeyle kendine yardımcı olmasını istiyor. Ve tabi ki Ankara'da ki meslektaşı olumlu yanıt veriyor.' Ankara'daki Türk meslektaşı açıklamama gerek yok herhalde. Bulgaristan'da ki Türklerin lideri Türkiye'nin dış politikasını ve Recep Tayyip Erdoğan'ı Türk soydaşların aleyhine Bulgaristan ile pazarlık yapmakla suçluyor. Başka önemli bir olayda o kurultayda tek bir AKP temsilcisinin dahi bulunmaması şeklinde konuştu.
Konuşmasının son bölümünü özellikle AKP grubunun milletvekillerine yönelik olarak gerçekleştiren Köprülü sözlerini şöyle sürdürdü: " Tüm olaylar ve konuşmalar ortada ve açık. Hatırlatmak isterim ki; sizlerinde tarihe ve soydaşlarımıza karşı borçlarınız var. Hatta onlara sizi milletvekili yapan Recep Tayyip Erdoğan'dan daha fazla borcunuz var. Sessiz kalmak görmezden gelmek açık olarak söylüyorum suça ortak olmaktır."
(SŞ)

24.01.2013 19:48:54 TSI

Editör: Wan Haber