CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "Seçim sonuçlarının, halkın vermiş olduğu kararın başımızın üzerinde yeri olduğunu belirtiyor, hatayı, suçu kendimizde arayacağımızı, eksikleri kendimizde arayacağımızı belirtmek istiyorum" dedi.

Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, şunları söyledi:
"Ayrıca, halkın tercihlerini de şikayet etmeyeceğiz. Biz, halkın tercihlerine son derece saygılıyız. Ancak, sonuçta ortaya konan iradenin, çıkan sonucun da halka, insanlara, ezilenlere, yoksullara, üreticilere hayır etmeyeceğinin de bilincindeyiz. Bunun da altını çizmek istiyorum. Yani, Recep Tayyip Erdoğan'ın seçilmesi ülkedeki gerginliği azaltmayacak, ülkedeki yoksulluğu azaltmayacak, ülkedeki ayrımcılığı azaltmayacak. Maalesef, bunun artacağını görüyoruz.


"Biz burada her şey güllük gülistanlık, her şey yolunda demiyoruz"
Cumhurbaşkanlığı seçiminde çıkan sonuçları kendi içlerinde de değerlendireceklerini kaydeden Ağbaba, "Sonuçları da kendi içimizde değerlendireceğiz. Çarşamba günü MYK toplanacak. Buradaki sonuçları, geçmişteki sonuçlarla karşılaştıracağız. Eksiklerimiz ne, fazlalarımız ne, onu göreceğiz. Yani bundan bir sonuç çıkaracağız. 2015 için bundan önemli bir sonuç çıkaracağız. Yani biz burada her şey güllük gülistanlık, her şey yolunda demiyoruz. Gereken değerlendirmelerinde bulunacağımızı bilmenizi istiyorum" ifadesini kullandı.

Ağbaba, "Seçim sonuçlarına saygılı olduğumuzu, seçim sonuçlarının, halkın vermiş olduğu kararın başımızın üzerinde yeri olduğunu belirtiyor, hatayı, suçu kendimizde arayacağımızı, eksikleri kendimizde arayacağımızı belirtmek istiyorum" dedi. 

Editör: Wan Haber