Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş, Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şubesi'nin yeni başkanı Yusuf Ziya Üçkök'ten yaşadıkları sorunları dinledi.
Alevi Kültür Dernekleri Urfa İl Başkanı Üçkök, özellikle Sırrın Mahallesi'nde yapılmak istenen Cemevi inşaatının ağır aksak yürüdüğünü ve bunun için yardıma ihtiyaçları olduğunu söyledi.
Üçkök, geçtiğimiz yıl İl Genel Meclisi tarafından inşaat malzemesi karşılığında kendilerine tanınan desteğin hala sağlanamamış olmasından dolayı üzüntü duyduklarını belirterek, "İbadetimizi yapabileceğimiz, eğitim ve kültür faaliyetlerini yürütebileceğimiz Cemevi inşaatının yapılabilmesi için yardıma ihtiyacımız var. Geçtiğimiz yıl İl Genel Meclisi tarafından bize sağlanan destek bilemediğimiz bazı nedenlerden dolayı bir türlü gerçekleştirilememiştir. Biz Alevilerin Urfa'da cenazemizi kaldırabileceği, inançlarımızı yaşayabileceğimiz bir yer yok. Bunun için bizler elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama Cemevi inşaatının tamamlanabilmesi için destek bekliyoruz. Özellikle İl Genel Meclisi tarafından verilen sözün yerine getirilmesini talep ediyoruz" dedi.
CHP İl Başkanı Karataş ise Türkiye'de her türlü mezhebin kendisini yaşatabilmesi için uygun demokratik ortamların var olmasının şart olduğunu belirterek, "Şanlıurfa'da Cemevi inşaatının tamamlanabilmesi için bizler de Cumhuriyet Halk Partisi olarak üzerimize düşeni yapacağız. Bunun için de öncelikle verilen sözlerin tutulması gerekiyor. Urfa Özel İdaresi'nin desteğini hayata geçirmesini tekrardan belirtiyor, ardından bizlerin de bu oluşuma destek vereceğini dile getirmek istiyordum" dedi.
Buluşma Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şubesi'nin önümüzdeki dönemlerdeki çalışmalarını CHP İl Başkanı Karataş'a aktarmasının ardından sona erdi.
(RÇ-ÖK-Y)

06.01.2013 14:44:23 TSI

Editör: Wan Haber