Manisa Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Ömer Faruk Çelik, "Manisa Belediye Meclisi, CHP'nin oyuncağı değildir" dedi.
Manisa Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısı Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında yapıldı. Toplantıda yeni Revizyon ve İmar Planı'na yapılan itirazlar değerlendirildi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya CHP'nin önce gündeme getirdiği ve daha sonra geri çektiği önerge damgasını vurdu. Toplantı sonrasında basın açıklaması yapan Manisa Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Ömer Faruk Çelik, "Kamuoyunun malumu olduğu üzere, iki ay önce 7 Ekim 2012 tarihinde yapılan meclis toplantısında, Manisa Revizyon ve İlave İmar Planı, AK Partili meclis üyeleri ve bir bağımsız meclis üyesinin ret oyuna karşılık MHP ve CHP'nin kabul oylarıyla meclisten geçmiştir. Kasım ayında yapılan meclis toplantısında da Ekim meclisinde verdikleri kararı sahiplenerek savunan CHP'nin bugün geldiği nokta, bizler açısından olumludur. Hatadan dönmekte bir erdemdir" dedi.
Meclis toplantısında CHP'nin Revizyon ve İlave İmar Planı'nın iptali için bir önerge verdiğini, daha sonra ise önergesini geri çektiğini belirten Çelik, şöyle konuştu: "CHP gündemin 5. maddesinde görüşülen Revizyon ve İlave İmar Planı'na yapılan itirazın reddi yönünde de oy kullanmıştır. İtirazların ret edilmesi demek, planın tamamen yürürlüğe girmesi demektir. CHP politik şov yapayım derken ne yapacağını şaşırmıştır. Bir taraftan planın iptalini isterken diğer taraftan da 10516 itirazı ret ederek, planın yürürlüğe girmesi yönünde oy kullanmıştır. Aynı hataya biz düşsek plan bir daha tartışılmamak üzere kabul edilmiş olacaktı."
CHP'nin meclis toplantısında usul hataları yaptığını iddia eden Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "CHP, meclis öncesinde daha önce plana ret oyu vererek muhalefet eden AK Parti grubuyla temasa geçerek böyle bir önerge vereceğini ve önergeye destek vermemizi isteyebilirdi. Fakat bu konuyu mecliste aniden gündeme getirerek, yaptıkları siyasi hataları telafi etmek amacıyla tribünlere oynamıştır. Fakat her nedendir bilinmez ani bir karar daha vererek önergeyi geri çekmiştir. Manisa Belediye Meclisi, CHP'nin oyuncağı değildir."
(YB-ÖND-HO-Y)

05.12.2012 16:14:50 TSI

Editör: Wan Haber