Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi (PM) üyesi Sena Kaleli, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere sorumlusu olduğu Gümüşhane'ye geldi.
Gün boyu sivil toplum örgütü, esnaf ve bazı ilçelerde teşkilat ziyaretleri gerçekleştiren Kaleli, akşam saatlerinde İl Başkanı Atilla Sait Özdamar, parti yöneticileri ve partililerle birlikte basın toplantısı düzenledi.
Parti binasında düzenlenen toplantıda CHP'nin parti politikalarından bahseden Kaleli, Türkiye'de sivil toplumun ana sorununun hak ve özgürlüklerin yeterince temsil edilememesi olduğunu söyledi. Türkiye'de genel olarak şeffaflık, katılımcılık ve ortak akıl sorunu olduğunu ifade eden Kaleli, buna örnek olarak da TBMM'den geçen bütçe görüşmelerini örnek verdi. Önceki yıllarda gecikmeli de olsa Sayıştay raporlarını gördüklerini kaydeden Kaleli, bu yıl ki bütçe görüşmelerinin hiçbir rapor görmeden geçirildiğini söyledi.
CHP olarak hem üretimin, hem istidamın arttırılmasını hayal ettiklerini ve bu konuda çalışmalar sürdürdüklerini dile getiren Kaleli, katılımcı, özgürlükçü bir demokrasi ile Türkiye'nin susturulmayan bir ülkede yaşayan mutlu ve huzurlu insanlar topluluğu haline gelebileceğinin altını çizdi.
Kaleli, şunları söyledi: "Aksi halde Türkiye'de şuanda uzmanların söylediği hayata küsme bozukluğu giderek artacaktır. Nitekim ülkede yaşatılan ve var edilen ortamda şiddet giderek artmıştır. Artma sebebi de kadın erkek eşitsizliği ve ayrımcılığından başlayarak her anlamda, her kırılımda ayrımcılığı artıran politikalardır. Bu ayrımcılık maalesef Türkiye'de ki şiddetin başlıca nedenidir. Eğer ayrımcılık yapmaz, farklılıklara saygı gösterir, özellikle kadın ve erkekten itibaren eşitliğe inanıp eşit yurttaşlık haklarını savunursak Türkiye daha huzurlu, daha barışçıl bir ülke haline gelecektir."
Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
(RE-ÖS-Y)

06.01.2013 18:25:59 TSI

Editör: Wan Haber