CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Milletvekili Birgül Aymar Güler'le ilgili açıklamalar ve tartışmaların bittiğini söyledi.
Milletvekili Birgül Aymar Güler'in tepki çeken açıklamalarını değerlendiren Koç, "Sayın Güler ile ilgili açıklamalar ve tartışmalar bitmiştir. Dün CHP programında ne kast edildi? CHP programının hiç kimseyi ötekileştirmeden ve ayırmadan bu ülkede yaşayan herkesi, eşit hukuku paylaşan yurttaşlar olarak kucaklaşma ilkesini Genel Başkanımız vurguladı. Bu kadar açık ve nettir. Başbakan başka kapıdan başka ekmek arasın; dönsün kendi içine baksın. 2014 ve 2015 ile ilgili seçim süreçlerinde ne haltlar karıştıracağına baksın. Yani yorgun argın gelip ellerine 2-3 danışmanının tutuşturduğu, CHP ile ilgili kafasındaki saçmalamaları da kendisine iade ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Yeni anayasa sürecinin zaman takvimine sıkıştırılmak istendiğini kaydeden Koç, "Bir anlaşma yapılmıştır. Parlamentoda temsil edilen tüm siyasi partilerin 3'er kişiyle katıldığı bir komisyon çalışıyor. Burada mutabakat sağlanan maddeler getiriliyor. Uzlaşma sağlanmayanlar parantez içine alınıyor. Bu şekilde süreç devam ediyor. Bu konuyu bir zaman takvimi içine sıkıştırmanın yanlış olduğunu söyledik. Sonuçta bir anayasa çalışmasıdır ama Başbakanın kafasında, 'Ben ne istiyorsam o anayasada yer almalıdır' saplantısı hala var. Bir Hitler mantığı daha. Bir Hitler dayatması daha. Yani Başbakan ve Başbakanı bu şekilde bugüne kadar cilalayan, allayan pullayan çevrelerin, Başbakanın bu kafa yapısından bir demokrat kişilik çıkaramayacaklarını görmeleri gerekir. Biz baştan anlaşıldığı üzere komisyon çalışmalarımıza devam ediyoruz. Takvim konusunda Başbakan kendisi bir irade kullanacaksa onun da bütün toplumsal mücadelesini elbette vereceğiz" şeklinde konuştu.
Koç, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonun bilinçli, sistemli bir itibarsızlaştırma çabası olduğunu savundu.
Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın DHKP-C ile ilgili açıklamalarına cevap verdi. "Başbakanın CHP'ye dönük eleştirilerini aslı ve astarı olmadan aynı şekilde sürdürdüğünü görüyoruz" ifadelerini kullandı.
Ha1luk Koç, "Sayın Başbakanın CHP ile ilgili gözlemleri devam ediyor. Başbakanın CHP'ye dönük eleştirilerini aslı ve astarı, temeli olmadan aynı şekilde sürdürdüğünü görüyoruz. Sayın Başbakanın ırkçı değerlendirmeleri, geçen haftaki olaylarla ilgili birtakım yorumlarda bulunması, bir ana muhalefet partisi genel başkanının soyunu sorgulaması ırkçılığın daniskası. Bu çok açıktır" ifadelerini kullandı.
(YS-MŞ-GS-Y)

30.01.2013 16:04:02 TSI

Editör: Wan Haber