CHP Parti Okulu'nun Mezitli İlçe Başkanlığı'ndaki 2012 faaliyetleri, 7 etapta toplam 123 üyeye verilen eğitimlerle tamamlandı. Parti okulu kapsamında hayata geçirilen projelerle 2 üniversite öğrencisine burs verilirken, bir ortaokul da tadilattan geçirildi.
CHP Mezitli İlçe Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 8 Ekim-19 Aralık 2012 tarihleri arasında 7 etapta gerçekleştirilen Parti Okulu eğitimleri tamamlanırken, 2013 yılı eğitim programı da belli oldu. CHP Mezitli İlçe Başkanlığı, Parti Okulu eğitimlerine en fazla katılımın sağlandığı ilçe olurken Mezitli, il bazındaki katılımın yüzde 20'sini oluşturdu. Mezitli'de Parti Okulu eğitimlerine katılanların yüzde 64,2'si erkek, yüzde 35,8'ini de kadın partililer oluşturdu. Eğitimlerde oluşturulan proje gruplarının pek çok projesi de hayata geçirildi. "Dayanışma Kermesi" projesinden elde edilen gelirle Mersin'de üniversite eğitimini sürdüren iki öğrenciye burs verilirken, "Çocuklarla Sinema Etkinliği" projesi ile hayatında hiç sinemaya gitmemiş 20 çocuk, aileleriyle birlikte sinemaya götürüldü. "Yolunuz Açık, Yılınız Mutlu Olsun" projesi ile Mezitli'nin 5 ayrı noktasında sürücülere trafik kurallarının yazılı olduğu broşürler dağıtılarak yeni yılları kutlanırken, "Temiz Okul, Çağdaş Eğitim" projesi ile de Kuzucubelen Ortaokulu tadilattan geçirilerek duvarları boyandı. "Birbirimizi Anlıyoruz" projesi ile 12 partiliye işaret dilinin de öğretildiği Mezitli'de, "Narenciye İşçileriyle Buluşma" projesi ile narenciye bahçesinde çalışan işçilerle öğle yemeğinde bir araya gelinerek sıkıntıları dinlendi. Ayrıca, CHP İl Başkanlığı'ndaki eğitimlere katılan ve Mezitli'de hayata geçirilen Mezitli üyelerinin "Kardeş Aile" projesi ile 20 üniversite öğrencisi CHP'li ailelerle akşam yemeğinde buluştu.
Parti Okulu'nun Mezitli İlçe Başkanlığı'ndaki eğitimlerini değerlendiren Mezitli İlçe Başkanı Ulaş Yılmaz, CHP Parti Okulu'nun, Mezitli İlçe Başkanlığı'ndaki 2012 faaliyetleri ile amacına ulaştığını belirtti. Eğitimlere 2012'de 7 etapta yüksek sayıda katılım sağlandığını ifade eden Yılmaz, "Projelerle herkese dokunma amacı hayata geçirildi. 2,5 ay gibi bir sürede 123 kişiye eğitim verilerek üyelerimizin partiye ve parti çalışmalarına ilgisi artırıldı. 2013 eğitim programı ile daha fazla üyemize ve vatandaşımıza ulaşacağız. Bu sayede Cumhuriyet Halk Partisi'nin her vatandaşa farklı projelerle dokunmasını sağlayacağız. Parti İçi Eğitim çalışmaları kapsamında, üyelerimizin katılmakla yükümlü olduğu Temel Siyasi Eğitim programı 2013 yılı Ocak-Haziran döneminde ilçemizde devam edecek. Bu eğitim, 3 tam gün kesintisiz olarak uygulanmaktadır, tüm derslere katılım gerekmektedir. Program bitiminde katılımcılar ekip olarak çalışarak birer sosyal projeyi hayata geçirecekler. Tüzüğümüzde CHP üyeleri için eğitimden yararlanmak temel bir hak, eğitime katılmak ise görev olarak belirtilmiştir. Parti içi eğitimden geçmiş olmak, partide görev almanın ve yükselmenin ön koşuludur. Programa katılmak isteyen üyelerimizin, katılmak istedikleri tarihi ve iletişim bilgilerini ilçe sekreterliğine bildirmeleri gerekmektedir. Bu vesile ile tüm yurttaşlarımızı Parti Okulumuzun yeni dönemdeki eğitimlerine katılmaya davet ediyorum" dedi.
(KYM-Y)

07.01.2013 16:14:51 TSI

Editör: Wan Haber