CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, askerlerin birliklerine uçakla sevkiyatı konusunda yaşanan sıkıntıların neden kaynaklandığını sordu.
CHP Ordu Milletvekili Yıldız, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından cevaplanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi. Askerlerin birliklerine sevkiyatı yapılırken terör başta olmak üzere bir takım zorluklar yaşanması sebebiyle Milli Savunma Bakanlığı'nın Türk Hava Yolları ile askerlerin ücretsiz ve güvenli taşınması için geçtiğimiz aylarda protokol imzaladığını hatırlatan Yıldız, buna karşın askerlerden ve asker ailelerinden, yapılan bu düzenlemeden yararlanamadıkları gerekçesiyle şikayetler geldiğini bildirdi. Yıldız, soru önergesinde, "Örnek vermek gerekirse, acemilik sonrası dağıtımı Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı köyüne çıkan ve bu nedenle Mardin'deki "Kabul Toplama Merkezi'ne" teslim olması gereken bir askerimize bu olanak sağlanmamıştır. Gerekçe olarak da Mardin'in güvenli olduğu için kendisinin gelmesi gerektiği belirtilmiştir" ifadelerini kullandı. Yıldız, Yılmaz'a şu soruları yöneltti: "Başlatılmış olan Mehmetçiğe ücretsiz THY uçak bileti hangi durumlarda ve şartlarda hangi şehirlere/güzergahlara ücretsizdir?
Terörle mücadele bölgelerinde görev yapan askerlerimizi kapsayan bu düzenlemede terörle mücadele bölgeleri nerelerdir? Terörün sinir tanımayan bir yapıya sahip olduğu gerçeği göz önüne alındığında, bunun çerçevesini kim hangi kriterlere göre çizmektedir? Erbaş ve erlerin sivil havayollarıyla taşınmasıyla ilgili, "ilk defa birliğine katıldığı zaman, terhis olduğu zaman Mehmetçiğimiz hiçbir ücret ödemeyecek. Dağıtım izni olduğunda da hiçbir ücret ödemeyecek" demenize rağmen, birçok askerimizin getirilen yeni düzenlemeden yararlanamayarak mağdur olmasını nasıl açıklamaktasınız?"
(ZÇ-YHY-Y)

14.02.2013 13:10:53 TSI

Editör: Wan Haber