Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nde incelemelerde bulundu.
CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemi, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'ni ziyaretinden sonra CHP Mardin İl Binası'nda düzenlediği basın toplantısında, Mardin'e geliş amaçlarının ilin sorunlarını dinlemek olduğunu söyledi. Özdemir, "Mardin Cezaevi'ni ziyaret ettik. O günden bu yana koşullarda iyileşme var mıydı onlara bakmaya çalıştık. Bir memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. 5 ay önce geldiğimiz cezaevi koşulları bugün gerçekten çok daha iyileşmiş şekilde. Geldiğimizde 20 kişilik kadın koğuşlarında 62 kişi kalıyordu. Bu sayının bir kısmı başka cezaevlerine gönderilmiş, dolayısıyla cezaevindeki eski yoğunluk yok. Fiziki koşullarda iyileşme var. Tabi orada başka sıkıntı doğmuş. Başka cezaevlerine nakledilen insanlar ailelerinden uzaklaşmış vaziyetteler. Onların görüşme sıkıntıları olduğu söylendi" dedi.
Cezaevinde tutuklu bulunan BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım'la da görüştüklerini aktaran Özdemir, "Yıldırım ile günlük siyaseti konuştuk. Genel konuları konuştuk tabi. Daha çok milletvekilimizi dinledik. Cezaevi koşullarını, KCK davası ile ilgili doğrudan kendi iddianamesinde haksız yere suçlandığını söyledi" diye konuştu.
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da, geçen günlerde Silivri Cezaevi'nde de incelemelerde bulunduklarını ve cezaevlerinde tutuklu bulunan milletvekilleri ile görüşüp bir rapor hazırlayacaklarını, bunu genel başkanlarına sunacaklarını bildirdi.
(MA-YRT-CC-Y)

04.01.2013 16:59:15 TSI

Editör: Wan Haber