Silivri Cezaevi önünde açıklama yapan CHP milletvekilleri, "Ergenekon" davası kapsamında tutuklu bulunan ve karaciğer kanseri başlangıcı teşhisi konulan Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun tahliye edilmesini istedi.
CHP milletvekilleri, Tüm Öğretim Üyeleri Derneği (TÜMÖD) üyeleri ve bir grup gazeteci, "Ergenekon" davasının görüldüğü Silivri Cezaevi önünde bir araya geldi. Burada basın açıklaması yapan TÜMÖD Üyesi Doç. Dr. Cüneyt Akalın, "Geçen gün İstanbul'da başlattığımız bir kampanyayı bugün Silivri'de mahkemenin önünde sürdürüyoruz. 'Sessiz Çığlık' sloganını bulduk. Bizim ki bir çığlık. Prof. Fatih Hilmioğlu 4 yıldır buradadır. Çok ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya. Bunların raporları zaten kamuoyunda var. Bir kez daha hatırlatmak istedim. Daha önemlisi Hilmioğlu, Malatya Üniversitemizin rektörüydü. Binlerce gencimizi yıllardır ona emanet ettik. Böyle bir değerli bilim insanının tutuklu kalması hem zulümdür, hem de kamuoyu vicdanını ciddi bir biçimde sızlatmaya başladı. Hilmioğlu'na özgürlük istiyoruz" dedi.
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise, ilk olarak gazetecilerin Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı. Hilmioğlu'nun uzun yıllar Malatya İnönü Üniversitesi'nde hizmet verdiğini dile getiren Ağbaba, "Şimdi bir acı gerçekle karşı karşıya. Fatih Hilmioğlu, İnönü Üniversitesi rektörü olduktan sonra Türkiye'nin en önemli karaciğer nakil merkezini kurdu ama gelinen noktada kendisi karaciğer nakline muhtaç duruma geldi. Haksızca ölüme gönderiliyor. Biz de CHP milletvekilleri olarak 'Fatih Hilmioğlu'na özgürlük' diyoruz" diye konuştu.
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ise, "Bugün salona girdik, sağ tarafa baktık, alıştığımız herkes oradaydı. Sol tarafa baktığımızda gazeteciler arasında Soner Yalçın oturuyordu. Olması gereken yerdeydi. Çalışan Gazeteciler Günü'nde onu diğer tarafta ziyaret etmekten çok korkuyorduk. Bugün burada olması bile hakkında defalarca verilen ara kararlardaki kaçma şüphesi meselesini yalanlayan, bir gazetecinin gerçek sorumluluğunu yazmak, üretmek ve asla bulunduğu yeri terk etmemek olduğu gerçeğini doğrulayan bir yaklaşımdı. Ama baktığımızda içeride Çin'le yarışan bir gazeteci var. Bugün burada Mustafa Balbay kaçma şüphesi ile içeride tutuluyor. Fatih Hilmioğlu'nun sağlık durumundan dolayı derhal serbest bırakılması gerekiyor. Diğerleriyle ilgili söylediklerimizi dinlemediler ve tabutlar çıktı. Bu yüzden herkesin elini vicdanına koymasını gerekiyor" dedi.
(ÇK-OK-Y)

10.01.2013 17:44:01 TSI

Editör: Wan Haber