Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, terörün bugün kazanımlar elde ettiğini, devletle pazarlık yapabilir hale geldiğini söyledi. Ali Susam, CHP'nin Yunus Emre'nin, Mevlana'nın, Hacı Bektaş-ı Veli'nin insanı seven anlayışının bugün çağdaş yorumunu yapan siyasal parti olduğunu anlattı.
CHP'nin Mansuroğlu Mahallesi üyeleriyle düzenlenen toplantıda AK Parti iktidarının devleti dönüştürmeye ve iktidarlarını kalıcı hale getirmeye çalıştığını belirten Susam, "Toplumun algısını yönetmelerine izin vermeyeceğiz" dedi.
AKP'nin toplumda 2023, hatta 2071'de iktidarda kalacağı algısını oluşturmaya çalıştığını ifade eden Susam, şöyle konuştu: "Hiçbir iktidar kalıcı değildir. Biz mücadele ettikçe, azim ve kararlılığımızı bozmadan çalıştıkça bunu başaracağız. Çalışma sorumluluğunu sadece genel başkan, milletvekili, belediye başkanı gibi seçilmişlerin üzerinde bırakmadan hep birlikte başarılı olacağız. Elbette seçilmiş yöneticiler çok çalışacaktır ama en sıradan üyemiz, üyemiz olmasa da demokrasiye inanan herkesin bu mücadeleye katılıp gayret sarf etmesi gerekiyor. Evimizden başlayarak, apartmanımızda, sokağımızda, işyerimizde insanları etkilememiz; davranışımızla, konuşmamızla topluma örnek bir kişi olmamız gerekiyor."
AKP'nin 10 yılı aşan iktidarında ülkeyi iyi yönetemediğini söyleyen Susam, işsizliğin söylenildiği gibi azalmadığını şöyle dile getirdi: "AKP Türkiye'nin bu dönemde büyüdüğünü ve zenginleştiğini söylüyor. Türkiye 10 yılda elbette büyüdü ama dünyadaki benzerlerinden daha az büyüdü. Üstelik büyümeyle elde edilen zenginlikten herkes aynı ölçüde pay almadı. Emek günde 1 lira zam alırken, yurt dışından Türkiye'ye sıcak para getiren yatırımcı, 1 milyon lirası için 1,3 milyon lira kazandı. Sanayici, köylü ve esnaf bu yılı para kazanmadan, hatta kimileri zarar ederek kapattı. İşsizlik azalmadı, büyümeden elde edilen kazanç vatandaşla paylaşılmadı. İktidar bunun hesabını vermek zorundadır."

TERÖRE TAVİZ VERDİLER
AK Parti iktidarının terörü sıfır noktasında aldığını ancak terörle müzakere noktasına getirdiğini ifade eden Susam, AK Parti'nin teröre taviz verdiğini savundu. Susam, terörün bugün kazanımlar elde ettiğini, devletle pazarlık yapabilir hale geldiğini anlatan Susam, sözlerini şöyle sürdürdü: " Terör örgütünün lider kadrosundan birinin ifadesiyle Genel Kurmay Başkanı tutuklanmıştır. AKP teröre taviz dışında bir şey vermemiştir. "
CHP'nin çağdaş sosyal demokrat çizgisiyle kimsenin dinine, inancına ya da etnik kimliğine bakmadan herkesi kucaklayan bir parti olduğunu anlatan Susam, sözlerine şöyle devam etti: "Biz Yunus Emre'nin, Mevlana'nın, Hacı Bektaş-ı Veli'nin insanı seven anlayışının bugün çağdaş yorumunu yapan siyasal partiyiz. Hiç kimseyi kimliği nedeniyle ötekileştirmeyiz ama ülkenin etnik siyasetle bölünmesine de müsaade etmeyiz"
(HD-HO-Y)

17.01.2013 13:54:31 TSI

Editör: Wan Haber