CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, Konak'ta bulunan Dr. Ekrem Hayri Üstündağ Kadın ve Doğum Hastalıkları Hastanesi'nin zarar ettiği gerekçesiyle kapatılarak Yenişehir (Tepecik)'de bulunan İzmir Ege Doğumevi Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesine taşınmasının nedenini sordu.
İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Dr. Ekrem Hayri Üstündağ Kadın ve Doğum Hastalıkları Hastanesi'nin zarar ettiği ve yakın bir zamanda personeli ve cihazları ile birlikte Yenişehir'de bulunan İzmir Ege Doğumevi Kadın Hastalıkları Hastanesi bünyesine taşınacağının açıklandığını belirten CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof.Dr. Hülya Güven, Sağlık Bakanlığı'na bunun 'gerçek' nedenini sordu.
Sağlık Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde çarpıcı soruları bulunan Güven, "Kâr amacı güden hastaneye kamu hastanesi mi yoksa özel hastane mi denir?" dedi.
Bakanlığın gönderdiği yazı ile resmi olarak kapatılan Dr. Ekrem Hayri Üstündağ Kadın ve Doğum Hastalıkları Hastanesi'nin aslında başarılarla dolu bir hastane olduğunu belirten Güven, hastanenin 2003, diğer Kadın ve Doğum Hastalıkları hastanelerinden önce ISO 9000:2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi aldığını ve diğerlerine iyi bir örnek olarak gösterildiğini hatırlattı.
İzmir'de kapatılacak hastane sayısına da yanıt arayan Güven, Konak'ta tarihi bir binada hizmet veren Dr. Ekrem Hayri Üstündağ Kadın ve Doğum Hastalıkları Hastanesi binasının sadece müze olarak mı değerlendirileceğini, hastane binasının tamamı ya da bir bölümünde ticari bölümler yapılmasına yönelik bir çalışma olup olmadığını da sordu.
(HD-HO-Y)

01.02.2013 11:28:46 TSI

Editör: Wan Haber