Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in birçok kesim tarafından "ırkçılık" olarak nitelendirilen sözlerine Van'dan da sert tepki geldi.
CHP Milletvekili Güler'in, "Türkiye'de Kürt sorunu yoktur, Türkiye'de siz sorunu Türk sorunu yaptınız. Türk ulusuyla Kürt milliyeti eşit olamaz" şeklindeki sözlerine tepkiler giderek büyüyor.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Mustafa Bilici, CHP'lilerin yıllar öncesinde de benzer konuşmalar yaptığını ifade ederek, "CHP'nin tarihinde bu tür söylemler zaten vardı. Tarih 21 Eylül 1930. Tek parti iktidarının Adalet Bakanı Mahmut Esat Bozkurt şöyle söylüyor: 'Türk bu ülkenin yegane efendisi ve yegane sahibidir. Sarf Türk soyundan olmayanların bu memlekette tek hakkı vardır, hizmetçi olma, köle olma hakkı. Dağlar bu hakikati böyle bilsin.' Tarih 2013. CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler, 'Türk ulusuyla Kürt milliyeti eşit olamaz' diyor. Toplumsal barışın sağlanmasına yönelik gayretlerin olduğu bir dönemde CHP milletvekilinin bu söylemleri ötekileştirici ve bölücü bir söylemdir. Bunun şiddetle kınıyorum" ifadelerini kullandı.
Bu tür konuşmalarla CHP'nin gerçek yüzünün de ortaya çıktığını savunan Bilici, "CHP'nin özünde olan anlayışın da dile getirdiği ve CHP'nin ikiyüzlü politikalarını açıkça ifade ettiği için de kendisine teşekkür ediyorum. CHP ile ideoloji bağı olanlar, bu ülkenin demokrasileşmesi için mücadele ettiğini söyleyenler, sözde temsil ettikleri seçmenlere ne cevap verecekler, doğrusu merak ediyorum. Bu hakkı Hakkari'de CHP mitingine taşıyanlar acaba Meclis'te sergiledikleri tavırlar gibi sadece hayal kırıklığına mı uğrayacaklar yoksa CHP ile öncesinde olduğu gibi bir birlikteliğe devam mı edecekler, doğrusu bunu da merak ediyorum" şeklinde konuştu.
(Yİ-GS-Y)

25.01.2013 15:46:02 TSI

Editör: Wan Haber