Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Örgütü tarafından Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu için dün akşam bir anma töreni düzenlendi. Uğur Mumcu Parkı'nda düzenlenen törende Grup Seyyah da mini bir konser düzenledi.
Aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 24 Ocak 1993'te yaşamını yitiren Uğur Mumcu, CHP Merkez İlçe Örgütü tarafından düzenlenen törenle ölümünün 20'nci yıldönümünde anıldı. CHP İl Başkanı Avukat Teoman Özdöl'ün yanı sıra bazı Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri ile çok sayıda partililerin katıldığı törene Merkez İlçe Başkanı Avukat Harika Türkay'ın katılmaması dikkatlerden kaçmadı.
ÖZDÖL: ANMA TÖRENİ DEVLET AYIBINA DÖNÜŞTÜ
Törende bir konuşma yapan İl Başkanı Özdöl, Uğur Mumcu'nun anılmasının bir devlet ayıbına döndüğünü belirtti. Davanın zamanaşımına uğradığına dikkat çeken Özdöl, "Davayı zamanaşımına uğratmak eli kanlı katillere verilmiş bir af gibi görülüyor artık. İnsan Haklarının en Kutsalı olan Yaşam hakkı, olmadan, tanınmadan, korunmadan Devlet görevini nasıl yerine getirecek? Devlet ve Adalete güvensizliğin böylesi arttığı bir ortamda bunun yürütmesinde bulunan Hükümet'lerde töhmet altındadır. 12 Eylül Faşist darbesinin programı sayılan 24 Ocak 1980 kararlarının alındığı bir günde cinayetin işlenmesi de bir anlamda mesaj vermektedir. Devlet acizliğini bir bakanın ağzından çıkan, 'Bu duvardan bir tuğla çeksem duvar çöker' sözü ile zaten göstermiştir. Ülkemizde bu gün Adalet, Yürütmenin, AKP Hükümetinin Adaletine dönüşmüş, Yargılamalar bu yönde ilerler olmuştur. Deniz Feneri gibi Alman kamuoyunu günlerce ilgilendiren davanın Türkiye ayağı yeni görülmeye başlamıştır. Diğer birçok davayı da buna örnek gösterebiliriz. Önümüzdeki yıl yine aynı biçimde hukukçu, gazeteci yazar Uğur Mumcu'yu anmaya geleceğiz. Uğur Mumcu'ların, devrim ve demokrasi şehitlerimizin arkasından artık gözyaşı dökmüyoruz. Onların düşüncelerini fikirlerini hızla yaşama geçiriyoruz" dedi.
Özdöl'ün konuşmasının ardından Grup Seyyah bir konser verdi. Törene katılan partililer ellerindeki Uğur Mumcu posterleriyle şarkılara eşlik etti.
(ORA)

25.01.2013 13:27:46 TSI

Editör: Wan Haber