Belde ve köy ziyaretlerine devam eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı, Afyonkarahisar merkeze bağlı Anıtkaya beldesini ziyaret etti.
CHP Merkez İlçe Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan köylünün durumunun zor olduğunu, ziyaret ettikleri her yerde aynı şikayetleri duyduklarını belirterek, "Tarım girdilerinin arttığı mazotun, gübrenin, tohum fiyatlarının akıl almaz ölçüde arttığını biliyoruz. Bir de su sayacı eklendi. Artık tarlanızı suladığınız sudan da para isteniyor. Köylünün ürününün para etmediği bir gerçek. Ama yerel seçimlere az kaldı. Bütün bu sıkıntıların sizleri nasıl etkilediğini göstermeniz için fırsat çok yakında önünüzde olacak" dedi.
Anıtkaya beldesi Belediye Başkanı Remzi Kayır'ı ziyaret eden Demirkırkan, yeni çıkartılan yasa ile Afyonkarahisar'da 49 belediyenin kapatılacağını belirterek, "Belediyeler seçimle işbaşına gelen ve demokrasinin en küçük birimlerde dahi yaşayabilmesini sağlayan yapılardır. Tüm Avrupa belediye ile yönetilen yerlerin sayısını artırmaya çalışırken, ülkemizde bin 600'e yakın belediye kapatılıyor. Küçük beldelerde demokrasinin kapısına kilit vuruluyor. Geçen hafta içinde Afyonkarahisar'da değişik partilere mensup kapatılan belediyelerin başkanları CHP Milletvekili Ahmet Toptaş ile birlikte CHP Genel başkanı Kemal Kılınçdaroğlu'nu ziyaret ederek destek istediler. Şunu açıkça ifade etmek isterimki biz CHP'li, olsun ya da olmasın tüm beldelerin yanındayız. CHP iktidarında şimdi kapanan tüm belediyeler daha da fazlasıyla yeniden açılacak, demokrasi yeniden işlemeye başlayacaktır" diye konuştu
(GC-SK-Y)

18.02.2013 12:47:22 TSI

Editör: Wan Haber