Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Sakine Öz, "Hacıveliler köyü sakinleri temiz suya muhtaç bırakılıyor" dedi.
CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz ve beraberindeki heyet, Gölmarmara ilçesine bağlı Hacıveliler Köyü'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların temiz su taleplerini dinleyen Öz, yerel makamların konuya seyirci kalmasını kabul etmediğini belirterek, köy sakinlerinin su sorunlarının çözülmesini İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'den talep etti.
Öz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e yönelttiği yazılı soru önergesinde şu konulara değindi. "Seçim bölgem olan Manisa'daki köy ziyaretlerim sırasında, Gölmarmara İlçesi, Hacıveliler Köyü'nün içme suyu sorunu olduğunu tespit ettim. Köy sakinleri, musluklarından düzenli ve temiz su akmasını talep etmektedirler. Hükümetiniz, 'ulaşılamayan, hizmet götürülemeyen hiçbir beldenin o ülkenin beldesi sayılamayacağını, her yere ulaşmak istediğini' iddia ederken, Manisa'da Hacıveliler Köyü'nde bu sorunun yaşanmaya devam etmesi, hedeflerinizle açıkça çelişmektedir. Hacıveliler Köyü'nün içme suyu sorununun nedeni ve köy sakinlerinin bir türlü temiz, düzenli suya erişememesinin nedenleri nelerdir?. Sorunun çözümü için, bakanlık bünyesinde bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?" diye sordu.
(ES-ERG-Y)

04.01.2013 12:08:35 TSI

Editör: Wan Haber