Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) bünyesinde kurulan Malatya Parti Okulu'nun faaliyete başladığı bildirildi.
CHP il binasında yapılan basın açıklamasında, Malatya Parti Okulu eğiticilerinin faaliyetleri dile getirildi.
CHP İl Başkanı Enver Kiraz, "Parti içi eğitimle ilgili çalışmalar sürdürüyor. Engelliler, emek, eğitim ve iş dünyası gibi komisyonları var. CHP'de önümüzdeki döneme hazırlık son hızıyla devam etmektedir. Komisyon ve birimlerimiz çok etkin faaliyet içindedirler. Ortada seçim yok ancak üyelerimiz seçmene ulaşıp, onlarla diyalog kurup her döneme iddialı şekilde hazırlanıyoruz. Yerelde ve genelde CHP iktidarını hakim kılmak için çalışmalarımızı sürdürüyor" ifadelerini kullandı.
Malatya Parti Okulu eğiticileri adına il eğitim sekreteri Çiğdem Ağdağ konuştu. Ağdağ, "Parti okulunun çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Yaklaşık 1.5 yıl önce usta eğiticiler ile başlayan parti içi eğitim çalışmaları bugün Türkiye genelinde 2 binin üzerinde eğitmeni ile birlikte yoluna emin adımlarla devam etmektedir. Bu kapsamda daha önce Malatya'dan da 18 arkadaşımızla birlikte katıldığımız üç günlük eğitim çalışması sonucunda eğitici arkadaşımız çalışmalarını sürdürmektedir. Hafta sonu parti okulu eğitmen sertifika töreni için Ankara'daydık. Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcımız Perihan Sarı başkanlığında yapılan sertifika töreninde ilimizdeki 18 arkadaşımızla birlikte sertifikalarımızı aldık. Bu toplantıda Genel Merkez'in takdiri ile katılan 81 il arasından 2 il temsilcisine parti okulu hakkında düşüncelerini paylaşmak amacıyla söz hakkı verilmiş olup bu iki kişiden biri Malatya İl Örgütü İl Eğitim sekreteri olarak benim seçilmiş olmam şahsım ve il örgütüm adına onu verici bir durumdu. Malatya'da gerçekleştirdiğimiz sosyal projelerin önemli bir kısmı da bu toplantıda gündeme gelmesi ve takdir edilmesi bizler için gurur verici bir gelişmeydi" şeklinde konuştu.
"Bu çalışmalar önümüzdeki yerel seçimlerde Malatya'da sosyal demokrat yerel yönetim anlayışının yerleşmesinde ve yerel iktidarı kurmamızda çok önemli katkı sağlayacaktır. Parti okulumuzun da sloganı olan iktidar yolu parti okulu, diyoruz ve yolumuza devam ediyoruz" diyen Ağdağ, "Sayın Başkanımız Enver Kiraz ve örgütümüzün eğitim çalışmasının önemini sıklıkla dile getirmeleri ve bu çalışmalara büyük destek vermeleri sürecin ne kadar güzel işleyeceğinin göstergesidir" ifadelerini kullandı.
(NA-Y)

19.02.2013 16:34:12 TSI

Editör: Wan Haber