Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "2012 yılını, hem Malatya hem de ülkemiz için kayıplarla dolu bir yıl olarak geride bırakıyoruz" dedi.
Milletvekili Veli Ağbaba yeni yıl dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, "Geride bıraktığımız 2012 yılında, muhalif duruş sergileyenlerin alanlarda biber gazı ve coplarla karşılandıkları, hak arayanların ve tepkilerini dile getiren üniversite öğrencilerinin medya aracılığıyla dışlanmaya çalışıldığı, cezaevlerinin aydınlarla, gazetecilerle, iktidar karşıtlarıyla doldurulduğu bir ülke izledik. İşçilerin göz göre göre ölüme gönderildikleri, bazılarının hala cenazelerine ulaşılamadığı, evine ekmek götüremeyen işçinin, memurun, esnafın, emeklinin sessiz çığlıklarının yankılandığı bir yıl geçirdik. Eğitim sisteminin ucube bir yasayla altüst edildiği, öğretmenlerin, öğrencilerin ve ailelerin büyük bir boşluğa terk edildiği, on binlerce öğretmen adayının atanma hayallerinin yok edildiği, ÖSYM'nin skandallarına yenilerinin eklendiği bir yılın sonuna geldik" ifadelerini savunarak, şunları kaydetti:
"Bizzat devleti yönetenlerin ötekileştirme ve etnik kimlik ayrımlarıyla dolu cümlelerini ağızlarından düşürmedikleri bir yıl geçirdik. Tüm kesimlerin karşı çıkmasına rağmen Kürecik'e İsrail'i korumak için Füze Kalkanı'nın kurulduğu, kayısı üreticisinin sattığı kayısı parasıyla işçi parasını bile ödeyemediği, kayısısını satamayanların samandan daha ucuz olduğu için hayvanlarına kayısı yedirdiği, bölge müdürlüğü kayıplarına meteorolojinin de eklendiği, şeker fabrikasının arazi bedelinin bile altında bir bedelle peşkeş çekilip, sonra satışının ertelendiği bir yılın sonuna geldik. 2012 yılını, hem Malatya hem de ülkemiz için kayıplarla dolu bir yıl olarak geride bırakıyoruz. 2013 yılının eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal yaşama hayatın her alanında güzel günler getirmesini diliyor, insan hakları ihlallerinin son bulduğu; açlığın, yoksulluğun, işsizliğin en aza indiği bir ülke özlemiyle tüm hemşehrilerimin yeni yılını sağlık, huzur, mutluluk ve kardeşlik dileklerimle kutluyor, saygılar sunuyorum."
(NA-SO-Y)

31.12.2012 13:19:12 TSI

Editör: Wan Haber