Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Karakış, "Ülkemizin yetiştirdiği değerlere sahip çıkılmalıdır" diyerek, "Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun tedavisinin eksiksiz ve tam yapılabilmesi için yetkilileri göreve davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.
CHP il binasında, CHP Kadın Kolu Başkanı Güllü Tuncer, gençlik kolları yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan CHP Malatya Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Karakış, Ergenekon davasında tutuklu olarak yargılanan Malatya İnönü Üniversitesi (İ.Ü.) eski rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu için, "Bugün bu ülke için varını yoğunu ortaya koymuş, sayısız başarılara imza atmış bir düşünce adamının haksız yere, hukuki olmayan şekilde tutuklu bulunmasını protesto etmek için toplandık" dedi.
"Fatih Hilmioğlu bu ülkenin yetiştirmiş olduğu en önemli bilim insanlarından biridir. Görevde bulunduğu süre içerisinde cinayetlerle, suçlarla, ayrımcılıkla anılan İnönü Üniversitesi kampüsünün yaşanabilirliğini devlet üniversiteleri bağlamında 2. sıraya, tüm üniversiteler arasında 7. sıraya getirmiştir" diyen Karakış, şunları söyledi: "CHP gençliği olarak evlat acısı ile kavrulan, kanserle savaşan Hilmioğlu'na sahip çıkmaya devam edeceğiz. Uzman doktorların tam teşekküllü üniversite hastanesinde tedavi görmesi gerektiği belirtilmesine rağmen Hilmioğlu'nun yeterli donanıma sahip olmayan bir devlet hastanesinde tedavi edilmesini kabul etmiyoruz. Hilmioğlu'nun tedavisinin eksiksiz ve tam yapılabilmesi için yetkilileri göreve davet ediyoruz. Sadece Hilmioğlu'na değil bu ülkedeki bütün haksızlıklara karşı duracağımızı belirtiyor, kamuoyuna saygılarımızı belirtiyoruz."
Malatya İ.Ü. Eğitim Fakültesi'nden emekli öğretim görevlisi Nihal Demirci ise, Hilmioğlu döneminde, üniversitede çalışanların maaşının alındığı banka tarafından verilen promosyon ile kütüphane yapıldığını belirtip, şimdiki rektörlerin ise o paralar ile altına son model otomobil aldıklarını ileri sürdü.
(NA-SO-Y)

14.01.2013 16:13:46 TSI

Editör: Wan Haber