CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Halka doğruları söyleme yönünde atılmış önemli bir adımdır bu. Daha önce bu tür şeyleri söylediğimizde çok ağır bir suçlamayla karşı karşıya kalmıştık. Demek ki halka doğruları söylemek her zaman güzel" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Necla Kızılbağ Huzurevi'ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, yeni yıl dolayısıyla yaptığı ziyarette, tesisi yaptıran ve orada kalan Necla Kızılbağ'ın odasına ziyarette bulundu. Kılıçdaroğlu, yeni yıl dolayısıyla yaptığı konuşmada, cumhuriyetin bilhassa kimsesizlerin kimsesi olduğuna vurgu yaptı. 2013'ün tüm ülkeye ve dünyaya huzur ve barış getirmesini dileyen Kılıçdaroğlu, huzur evi sakinlerine hitaben, "Bunun için bize düşen görev sizin bıraktığınız yoldan yola devam etmektir" dedi.
Huzurevi ziyaretinin ardından Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplandırarak, yeni yılda barış ve huzur diledi. Politikacıların daha yumuşak güzel bir üslup, daha sevecen, daha kucaklayıcı bir üslup kullanmasını öneren Kılıçdaroğlu, "Eğer bunu yapabilirsek bu ülkede barışı, sevgiyi, hoşgörüyü egemen kılarız. Niye yapmıyoruz, önümüzde engel ne? Hiçbir engel yok. Eğer biz tavrımızı değiştirirsek, daha güzel bir üslup kullanırsak sanıyorum Türkiye'ye de huzuru getirmiş oluruz" ifadesini kullandı.
Türkiye'nin sorunlarından bahseden Kılıçdaroğlu, bu sorunları çözülebileceğine dikkat çekerek, "Yeter ki siyaset olarak biz halkı kucaklayalım ve onların sorunlarına kilitlenmiş olalım" şeklinde konuştu.

"DAHA ÇAĞDAŞ, DAHA UYGAR, DAHA ÖZGÜRLÜKÇÜ, DAHA DEMOKRAT BİR ANAYASA YAPMALIYIZ"
Yeni anayasaya ilişkin sorulara da cevap veren Kılıçdaroğlu, yeni anayasa çalışmaları kapsamında 2 Ocak Çarşamba günü TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile görüşeceğinin hatırlatılması üzerine, "Hiçbir zaman umutsuz olmadım. Bizi yaşatan, geleceğe bağlayan da umuttur. Toplumun hiçbir kesimi, insanlarımız kendilerini umutsuz hissetmesinler. En umutsuz olduğumuz dönemlerde bile biz bu ülkenin bağımsızlığı için çaba harcamışız ve bağımsız cumhuriyeti kurmuşuz" dedi.
"Dolayısıyla umutsuzluk bizim kitabımızda yer almasın istiyorum" diyen Kılıçdaroğlu, "Elbette ki anayasayı yapmalıyız. Daha çağdaş, daha uygar, daha özgürlükçü, daha demokrat bir anayasa yapmalıyız. Bunun için masaya oturmalıyız, konuşmalıyız, özgürce tartışabilmeliyiz. Eğer biz toplumun beklentilerine uygun bir anayasa yapma yönünde irademizi ortaya koyabilirsek, bu bir süre sonra gerçekleşecektir. Anayasada zaman kısıtı koymamalıyız. 'Şu kadar süre içinde anayasa değişecek' diye bir kural koymamalıyız. Biraz esnek olmalıyız. Tartışma zemini yaratmalıyız. Toplum, üniversiteler, sivil toplum, meslek kuruluşları tartışmalı. Çünkü yaptığımız şey, çocuklarımızı geleceğe taşıyacak bir anayasa. Bunun üzerinde düşünmeliyiz. O nedenle dar alana sıkışıp anayasayı yapacağız diye bir özel çaba içinde olmamalıyız" açıklamasında bulundu.

"HALKA DOĞRULARI SÖYLEME YÖNÜNDE ATILMIŞ ÖNEMLİ BİR ADIMDIR BU"
Başbakan Erdoğan'ın, başkanlık teklifini geri çekmeyeceklerini açıkladığı sözlerinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "Olabilir, kendi görüşüdür. O teklif gelmiştir, eğer görüşte bir uzlaşma olmazsa zaten parantez içinde yer alan bir hüküm olarak kalacaktır orada" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan'ın İmralı'yla görüşmelerin sürdüğünü ve yakın zamanda bir adım atılacağını söylediği sözlerinin kendisine hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "Halka doğruları söyleme yönünde atılmış önemli bir adımdır bu. Daha önce bu tür şeyleri söylediğimizde çok ağır bir suçlamayla karşı karşıya kalmıştır. Demek ki halka doğruları söylemek her zaman güzel" değerlendirmesinde bulundu.
(PS-ÖZ-Y)

31.12.2012 17:45:45 TSI

Editör: Wan Haber