CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BDP'li vekillerin dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin olarak, "Bizim arzumuz dokunulmazlık dosyası olan her bir vekilin fezlekesinin genel kurula indirilmesi ve dokunulmazlıkların kaldırılması. Eğer siz kızdığınız milletvekilinin dokunulmazlığını kaldırır, kızmadığınız milletvekilinin dokunulmazlığını sürdürürseniz bu doğru bir uygulama değil" dedi.
Bakırköy Belediyesi tarafından düzenlenen "Demokrasiler Çağında Uygarlık" konulu felsefe sempozyumu WOW Otel'de gerçekleştirildi. Sempozyuma Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Oran, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'in de aralarında bulunduğu belediye başkanları katıldı.
CHP'li Kılıçdaroğlu, sempozyum çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu deniz feneri davası ile ilgili bir soru üzerine, "Deniz feneri davası bir hukuk ayıbı olarak sadece Türkiye tarihine değil dünya tarihine geçti. Öyle bir ayıp ki yolsuzluk yapanlar, para yiyenler serbest, kovuşturanlar soruşturuldu. Ortaya pek çok gerçek çıkacak zaten. Daha henüz yargılamanın süreceği mahkeme bulunamadı. Yargılama sanırım İstanbul'da devam edecek. Davayı yakından takip edeceğiz" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Devlet Denetleme Kurulu'na Sivas olaylarının araştırması görevini vermesini de değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Sivas Platformu üyeleri sayın Cumhurbaşkanını ziyaretlerine bunu dile getirdiklerini biliyorum. Çünkü beni ziyarete geldiklerinde de böyle bir talepleri olduğunu söylemişlerdi. Cumhurbaşkanı da bunu dikkate aldı. Cumhurbaşkanlığı yüksek denetleme kurulu bir anayasal kurul ama işlevi olan bir kurum değil. Eğer anayasa değişikli yapılacaksa 12 Eylül ürünü olan bu kurumun sonlandırılması gerekiyor. Sivas'ta büyük acılar yaşandı. Bu acıları bir kente mal etmek doğru değil. Faillerin bir kısmı yakalanamadı. Sayın Cumhurbaşkanı hangi gerekçeyle olayı nasıl aydınlatacak ben de merak ediyorum. Devlet Denetleme Kurulu'nun da somut bir şeye ulaşacağını zannetmiyorum" ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu bir gazetecinin BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması ile ilgili olarak sorusu üzerine şunları söyledi:
"Bizim arzumuz dokunulmazlık dosyası olan her milletvekilinin fezlekesinin genel kurula indirilmesi ve dokunulmazlığın kaldırılması. Eğer siz kızdığınız milletvekilinin dokunulmazlığını kaldırır, kızmadığınız milletvekilinin dokunulmazlığını sürdürürseniz doğru bir tavır değil. Seçim yapılmasın, kişiler arası ayrım yapılmasın. Kaldırılacaksa bütün milletvekilleri için kaldırılsın"
(ÖFA-ÖK-Y)

01.12.2012 16:37:07 TSI

Editör: Wan Haber