CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Portekiz'de 4-5 Şubat günlerinde yapılacak Sosyalist Enternasyonal toplantısına katılacak.
CHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre toplantıda, "Yükselen ve Gelişen Ekonomilerin 'Krizden Çıkış' Stratejisi içindeki Yeri" konulu bir konuşma yapacak olan Kılıçdaroğlu ile birlikte, CHP Genel Başkan Yardımcıları Faruk Loğoğlu ve Umut Oran'da Sosyalist Enternasyonal toplantısına katılacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu'nun verdiği bilgiye göre, "Dünya Ekonomisi: Büyüme, İstihdam ve Sürdürülebilir Kalkınma için Vizyonumuz" konulu Sosyalist Enternasyonal'in Cascais toplantısı bu ana temayı işleyecek ve değerlendirecek. Öte yandan, Mali'deki gelişmeler nedeniyle gündeme "Sahel'de barış, güvenlik ve demokrasiye destek" başlıklı bir madde eklenerek konunun etraflıca ele alınmasının yolu da açıldı.
Loğoğlu, Sosyalist Enternasyonal toplantısında Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun "Yükselen ve Gelişen Ekonomilerin 'Krizden Çıkış' Stratejisi içindeki Yeri" temalı panele katılacağını ve bir konuşma yapacağını da belirtti. Loğoğlu, Portekiz'de olanaklar ölçüsünde ikili görüşmeler gerçekleştirileceğini ve uluslararası alandaki sorunların da ele alınacağını belirtti.
(ZÇ-ÖZ-Y)

30.01.2013 12:20:56 TSI

Editör: Wan Haber