Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Mehmet Akif Gün, Merkez İlçe Başkanı Cemal Gül ve beraberindeki parti yöneticileri Altıntaş'ın CHP'li Belediye Başkanı Sıtkı Yüzüak'a destek ziyaretinde bulundu. CHP'li Yüzüak da "namusumuzla görev yapıyoruz" dedi.
CHP İl Başkanı Mehmet Akif Gün, son günlerdeki CHP belediyelerine yönelik başlatılan soruşturmalardan sonra Altıntaş Belediye Başkanı Sıtkı Yüzüak'a destek ziyareti düzenledi.
Belediyelerine yönelik yıpratma politikaları başlatıldığını savunan CHP Kütahya İl Başkanı Gün, "İzmir Belediyesinin ardından Eskişehir Belediyesine yapılan zulüm inşallah Altıntaş Belediyesinin başına gelmez" dedi. Mehmet Akif Gün, "Belediyemizin doğru yaptığı her şeyin arkasındayız" diyerek Altıntaş Belediye Başkanı Sıtkı Yüzüak'a desteklerini belirtti.

"İLLER BANKASINA BORCU OLMAYAN TEK BELEDİYEYİZ"
CHP İl Başkanı ve parti yöneticilerinin belediyelerinin ziyaretten çok memnun olduklarını ifade eden Altıntaş'ın CHP'li Belediye Başkanı Sıtkı Yüzüak "Bölge illeri arasında İller Bankasına borcu olmayan tek ilçe belediyesiyiz" dedi. Sıtkı Yüzüak sözlerini söyle sürdürdü: "Bizim belediye başkanlığımız döneminde şeffaf belediye anlayışı güdülmüştür. Halka karşı ikiyüzlü bir belediyecilik anlayışımız yok. Sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde çalışmalarımız sürdürüyoruz. Bizim belediyemizde konuşulanlar, alınan kararlar kapılar ardında alınmıyor. Belediyemiz çalışmaları hakkında bilgi almak isteyen herkese kapımız sonuna kadar açık. Kütahya'nın 65 yıllık ilçesine bugüne kadar hiçbir yatırım yapılmamış, ilçemiz kasaba düzeyinde kalmış. Havalimanının da yapılmasıyla ilçemiz hızla kalkınmaya başlamıştır." diye konuştu.

"NAMUSUMUZLA GÖREVİMİZİ İCRA EDİYORUZ"
Görev süresince herhangi bir yolsuzluk veya şaibeye belediye ve şahıs olarak isimlerinin karışmadığına dikkat çeken Altıntaş Belediye Başkanı Yüzüak, "2009 da verdiğim mal varlığım üzerine bir kuruş eklenmemiştir. Göreve geldiğimizde nasıl bir Sıtkı Yüzüak idiysem şimdi de öyleyimdir. Belediyenin kaynaklarını kendimiz için asla kullanmadık. Çalıp çırpmadık. Namusumuzla görevimizi icra ediyoruz. Bugün ilçemizde kime sorulursa sorulusun herkes belediyemizin bu özelliğinden övgüyle bahseder. Halkımızın bu güvenine layık olmak için çalışıyoruz" dedi.

"YILLARDIR BİZE ARSENİKLİ SU İÇİRİYORLAR"
İlçesindeki arsenikli su konusunun çözümü için arıtma ünitesi kurulması için proje ürettiklerini, ancak projenin üstünün örtüldüğünü savunan Başkan Yüzüak, "8 bin 100 metre altyapı çalışmaları, kanalizasyon çalışmaları yapıldı. İmar planımız geçen sene bitti. En önemli sorunlarımızdan biri olan arsenikli suya karşı arıtma üniteleri kurulması için proje geliştirdik. Fakat arsenikli suyun arıtılması için arıtma ünitelerinin yapılmasına dair yaptığımız projelerin üstü örtüldü. Yıllarca bize zehir içirdiler ve hala bu zehri içiyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisinde dahi bu konu tartışıldı, ama hala bir çözüm üretilemedi." şeklinde konuştu.

"İYİ GEÇİNDİĞİMİZ KAYMAKAM VE BÜROKRATLAR BAŞKA YERLERE GÖNDERİLİYOR"
Altıntaş'ın CHP'li Belediye Başkanı Sıtkı Yüzüak son olarak da görevi süresince ilçede görev yapan Kaymakam ve bürokrasiyle birlikte hareket ettiklerini, ilçe menfaatleri doğrultusunda çalışmaları beraber yürüttüklerini kaydederek, "Biz Altıntaş için ilçede görev yapan herkesle birlikte hareket ediyoruz. Hizmetlerimizde parti veya siyasi görüşü bir kenara bırakarak hizmet ediyoruz. Hal böyle olunca da buradaki kaymakam veya bürokratlarla aramızda herhangi bir sıkıntı olmuyor. Sırf iyi geçindiğimiz için kaymakamlar veya bürokratlar buradan başka yerlere tayin ediliyorlar. Bu benim değil ilçemizin kaybıdır. Çünkü buradan alınan birçok arkadaşımız Altıntaş için iyi şeyler yapan kişilerdir. Hatta buradan ayrılan son kaymakamımız Yaşar Aksanyar için köylerimizden ve ilçe merkezinden birçok insanımız gözyaşı döktü. Altıntaş'a bu yapılmamalıdır."
Yapılan ziyaretin ardından CHP Kütahya İl Teşkilatı ilçeden ayrıldı.
(RD-EFE)

02.02.2013 18:07:13 TSI

Editör: Wan Haber