CHP’nin “Demokrasi, Değişim ve Kardeşlik” Kurultayı Ankara Arena Spor Salonu’nda devam ediyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun tek aday olduğu kurultayda bin 275 delege yer alıyor. Delegelerin genel başkan seçimi için oy kullanımı saat 22.00'de başlayacak. Delegelerin oy kullanması için salonda 72 adet kabin ve 24 adet sandık kurulacak.

Kurultayda çalışma raporları, hesap raporları ve aklanması kabul edildi. Genel başkan seçiminin yanı sıra tüzükte yapılacak 3 maddelik bir değişiklikte delegenin onayına sunuldu. Tüzük maddelerinin oylaması sırasında tartışma yaşandı. Divan Başkanı Murat Karayalçın, oylama sırasında delegelerin kartlarını kaldırmasını istedi. Bunun üzerine kartlarını kaldıran delegeler tek tek sayıldı. Buna göre tüzükte yapılacak 3 maddelik değişiklik kabul edildi. Ayrıca kurultay sonuç bildirgesi de oybirliğiyle kabul edildi.

Karayalçın, Parti Meclisi üyeliği için 341, Yüksek Disiplin Kurulu üyeliği için ise 65 kişinin form aldığını bildirdi.

Tüzük değişikliğine göre, milletvekili seçimlerinde "kontenjan aday" uygulaması bir dönemle sınırlandırılacak. Seçimlerin bir yasama yılı dolmadan yenilenmesi durumunda, milletvekili adayları ön seçim şartı uygulanmadan, merkez yoklamasıyla belirlenebilecek. Tüzükte yapılan üçüncü bir değişikliğe göre ise Genel Başkan MYK'ya atayacağı kişi sayısına kendisi karar verecek. Şuan ki tüzüğe göre CHP MYK'sı 17 kişiden oluşuyordu.

Değişikliğin onaylanmasıyla "MYK bir genel sekreter ve genel başkan yardımcılarından oluşur" şeklinde değişti.

Editör: Wan Haber