CHP’nin 35. Olağan Kurultayı yarın sabah başlayacak. Ankara Arena Spor Salonu’nun ev sahipliği yapacağı kurultayla ilgili yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren Kurultay Hazırlıkları Sorumlusu ve Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, “Kongremizin ismini ‘Demokrasi, Değişim ve Kardeşlik’ Kurultayı koyduk. Bu ismi verirken Türkiye’nin içinde bulunduğu şartları düşünerek koyduk. Ülkemizin şuanda demokrasiye, özgürlüğe, barışa ihtiyaç olduğu bir dönemde demokrasi söylemini ön plana çıkarmaya çalıştık. Değişim parti içerisinde yenileşmenin, değişmenin bir amacı olarak düşünüldü ve konuldu. Ülkemizin şuanda en büyük ihtiyaç duyduğu konulardan birisi kardeşlik, birlik ve beraberlik söylemine yönelik de kardeşlik söylemini koyduk” diye konuştu.

"BİN 275 KURULTAY DELEGEMİZ VAR"

Erol, şunları kaydetti: "Pankartlarımızda bütün ana sloganlarımız genelde özgürlük üzerine, barış üzerine, kardeşlik üzerine, ülkenin ihtiyaç duyduğu şuanda en büyük birliktelik ve herkesin ortak özlemi olan barışın sağlanmasına yönelik söylemler olarak konuldu. Yaklaşık olarak kongremize 30 bin davetlimiz var, konuklarımız var. Bin 275 kurultay delegemiz var. Salonumuzun yaklaşık olarak 7 dış kapı girişi ve iç kapı girişinden konuklarımız görev alanlarına yetki alanlarına göre ayrı ayrı salonumuza alınacaklar."

"ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN 5 BİNE YAKIN POLİS EMNİYET MENSUBU GÖREVLİSİ OLACAK"

Güvenlik boyutuyla ilgili ise Erol, “Her konukla ilgili ayrı bir yaka kartımız var. Gelen konuklarımız, delegelerimiz, onur kurulu üyelerimiz, protokol, basın, teknik görevlilerimiz, il örgütlerinden gelen görevliler için ayrı ayrı kartlar basıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün 5 bine yakın polis emniyet mensubu görevlisi olacak. Salon iç düzeninin sağlanması için 2 bine yakın partili arkadaşlarımızdan Ankara, İstanbul ve İzmir il örgütlerimizden kadın kolları ve gençlik kolları genel başkanlığımızdan görevlendirme yapıldı. Ortalama 8 bine yakın görevlendirme güvenlik açısından ve kurultayda sorun yaşanmaması için 8 bine yakın görevlendirme yapıldı. 70’e yakın diplomat gelecek. Yaklaşık olarak 150’ye yakın protokol davetlimiz var" ifadelerini kullandı.

Parti Meclisi'nde büyük bir değişim yaşanacağıyla ilgili soru üzerine Erol, “Örgütlerimizde öyle bir beklenti var değişimle ilgili” dedi.

KURULTAYDA EĞLENCE VE MÜZİK GÖSTERİSİ OLMAYACAK

Erol, yaşanan terör olayları nedeniyle kurultayın eğlence havasında müzik gösterisiyle geçmesini doğru bulmadıklarını, sadece CHP’nin tarihiyle ilgili bir belgesel izlenmesiyle kongreye başlayacaklarını ifade etti. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun bir talimatını da paylaşan Erol, “Eğer imza bulan ve genel başkanlığa aday olan bir arkadaşımız varsa bana uygulanan tüm ayrıcalıkların o arkadaşımıza da aynı şekilde uygulanmasını, genel başkan olarak ben nasıl karşılanıyorsam aday olan herkese eşit koşullarda aynı karşılamanın yapılmasıyla ilgili genel başkanımızın talimatı oldu” ifadelerini kullandı.

Tüzük gereği aday olmaya herkesin hakkı olduğunu kaydeden Erol, “Ben PM’ye adayım. Sayın genel başkanımın listesinde olup olmamak hiç önemli değil. Ama ben adayım. Bu bana parti tüzüğümün verdiği bir hak. Genel başkanımız listeye alsa da almasa da ben PM’ye adayım. Her adayda kendi hakkını kullanabilmeli” şeklinde konuştu.

Yarın sabah başlayacak olan kurultay için salon renkli balonlarla süslendi. Güvenlik önlemlerinin de alındığı salonda her davetlinin oturacağı koltuk üzerine bayraklar bırakıldı. 

Editör: Wan Haber