CHP Kırklareli Milletvekili ve İç İşleri Komisyonu üyesi Mehmet Siyam Kesimoğlu tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutladı.
Kesimoğlu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda basın mensuplarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve özgür olmaları konusuna dikkat çekti.
Bugün gelinen noktada basın özgürlüğünden ve gazetecilerin çalışma koşullarının insani olmasından söz etmenin mümkün olmadığını söyleyen Kesimoğlu, "Gazetecilerin 212 sayılı yasayla çalışma hayatını iyileştiren haklara kavuştuğu 10 Ocak 1961'in üzerinden 52 yıl geçti. 2013 yılında gazetecilerin durumu 1961'in de, hakları gasp edilen gazetecilerin 10 Ocak'ı artık bayram olarak kutlamaktan vazgeçtikleri 1971'in de gerisindedir" dedi.
Son 10 yıldır basın üzerinde baskıların giderek arttığını öne süren Kesimoğlu, mesajında şunları kaydetti: "Basın tarihimizin bu en karanlık döneminin en karanlık vahşeti gözaltına alınan, tutuklanan, yıllarca tutuklu tutularak işkence edilen ve hukuki olmayan yargı süreçleri sonucu mahkum edilen gazetecilerimize yapılanlardır. Gazetecileri susturmak toplumu besleyen demokratikleştiren damarları kesmektir. Bu gelişmeler sadece gazetecilerimiz açısından değil tüm ülkemiz ve halkımız için vahimdir.
Son on yılda gazetecilerin sendikal ve sosyal hakları da gasp edilmiştir. Sendikalı gazeteci patronların, iktidarın baskılarına dayanabilen, iş güvencesi olduğu için özgürce çalışabilen gazetecidir. Basında sendikalılık bu nedenle engellenmektedir. Gazeteciler en ağır çalışma koşullarına üstelik de güvencesiz olarak mahkûm edilmektedir. Biz CHP olarak bu tabloyu kabul etmiyoruz. Basın emekçilerinin Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyoruz. Ama gelecekte bu günü bayram olarak kutlamanın da sözünü veriyoruz. Tüm basın mensuplarına, basının gerçekten özgür olduğu, gazetecilerin sosyal ve sendikal haklarına kavuştuğu bayramlar diliyorum."
(MK)

10.01.2013 14:23:38 TSI

Editör: Wan Haber