Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, 34 yıl önce Gazeteci Abdi İpekçi'nin failleri belli bir meçhul cinayete kurban gittiğini bildirdi.
Dibek yaptığı yazılı açıklamada;
"Gazeteci yazar, özgürlük ve demokrasinin yılmaz savunucusu Milliyet Gazetesi Başyazarı Abdi İpekçi, bundan 34 yıl önce failleri belli bir meçhul cinayete kurban gitti.
Ölümle tehdit edilmeyi hiçbir zaman önemsemeden, doğru bildiği şeyleri yılmadan yazdı. Ülkenin karışık durumunda bu karışıklığı yaratanları deşifre etmeye çalışarak yaşananların son bulması için çalışan Abdi İpekçi ülkemizi darbeye sürükleyen sürece kurban edilmiştir. Abdi İpekçi, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Turan Dursun, Ahmet Taner Kışlalı, Çetin Emeç, Necip Hablemitoğlu birçok aydınımız çeşitli suikastlara kurban gitmiştir ve bunların gerçek failleri bir türlü bulunamamıştır. Her öldürülen aydın ve gazeteci sonrasında basın biraz daha iktidarın tahakkümüne girmiştir. Güç odaklarına karşı yılmadan savaşan onlarca gazetecimizi yitirmemiz en çok basınımızın gelişimini engellemiştir" kaydetti.

01.02.2013 11:30:46 TSI

Editör: Wan Haber