CHP Merkez İlçe Başkanlığına Muzaffer Bıyıklı seçildi.
Kastamonu Belediyesi Düğün Salonunda yapılan olağanüstü kongrede, Muzaffer Bıyıklı ve Murat Ersöz'ün blok listeleri yarıştı. 294 delegenin oy kullandığı kongrede, oylardan 147'sini Bıyıklı, 74'ünü ise Ersöz aldı, 7 oy ise geçersiz sayıldı.
Kongrede divan başkanlığını CHP Sinop Milletvekili Engin Altay yaptı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongrede, Divan Başkanı Altay, CHP'nin bu süreçte kendileriyle uğraşmak bir yana bir dakika bile vaktinin bulunmadığını açıkladı. Bu kongreyi yapmaya mecbur kaldıklarını ifade eden Altay, "Yeni ilçe yönetimimiz 2013 Temmuz ayında göreve başlayacak. 2014 yerel seçimlere kadar bir olmanın içinde gereklerini sürdürsün. Tek beklentimiz bundan sonra başka bir şeye kalkmıyoruz. Tek gayemiz CHP'nin iktidara taşınması olacak" dedi.
Parti olarak Kastamonu'da uzunca bir süreyi kaybettiklerini belirten Muzaffer Bıyıklı, şöyle konuştu: "Kendi içimizde tartışmalara girdik. Bunları artık geride bırakıp önümüzdeki hedeflere doğru çalışma yapmalıyız. El ele kol kola hemen çalışmalara başlayıp tartışmaları bitireceğiz. Bazı arkadaşlar kongrenin sonucuna göre istifa edeceğini duydum. Böyle bir şey doğru değildir. Bize herkes her görevde lazım. Hiç kimseye karşı ayrım gözetmeksizin herkesi kucaklayacağım. Bu taahhüdümü mutlaka bana ileride yapmazsan hatırladın. Bu oylar partide huzur ve birliktelik için verildi. Şimdiye kadar bir zorluk yoktu, artık daha zor görevler bizi bekliyor"
(Vİ-

03.02.2013 01:34:32 TSI

Editör: Wan Haber