Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alaplı ilçe Kadın Kolları tarafından kaynaşma ve dayanışma çayı düzenlendi.
CHP Alaplı ilçe Kadın Kolları tarafından kaynaşma ve dayanışma çayı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Alaplı Klas Kafe'de düzenlenen kaynaşma çayına CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Hayrettin Kartal, CHP Alaplı ilçe Başkanı Nuri Tekin, yönetim kurulu üyeleri, CHP Kdz. Ereğli Kadın Kolları Yönetimi, Atatürkçü Düşünce Derneği Alaplı Şube Yönetimi, Alaplı Yardım Sevenler Derneği Yönetimi, CHP Alaplı ilçe Kadın Kolları Başkanı Hasibe Sotka, yönetim kurulu üyeleri ve partili kadınlar katıldı.
Kaynaşma ve dayanışma çayında konuşan CHP Alaplı ilçe Kadın Kolları Başkanı Hasibe Sotka, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, "Türk kadını omuzlara yükseltilmeye layıktır' diyerek bizlere verdiği değeri göstermiştir. Dünya da ilk defa Türk kadını seçme ve seçilme hakkını kazanmıştır. Bunu ulu önderimize borçluyuz. Biz kadınız, biz anayız, biz bir yuvanın temeliyiz. Bir temel ne kadar güçlü olursa binada o kadar sağlam olur. Yeter ki biz birlik olmayı başarabilelim. Kadın dayanışmasını yaygınlaştırmamız lazım, evindeki, binandaki, mahallendeki yaşadığın kentteki kadının gözlerine bir bak senden farklı bir şey göremezsin, elini tut içindeki sevgiyi hisset, sevgisizliği yıkalım. Kimseyi kökeni, inanışı, rengi, dili nedeniyle ötekileştirmeyelim. Bizi biz yapan kadın olmanın dilinin her şeyimizle yaşamamız ve yaşatmamız gerekir. Gelin bir olalım, gelin birlik olalım, kadına yönelik her türlü ayrımcılığa birlikte karşı çıkalım, o zaman kimse bizi yıkamaz. Biz ülkemizin kadınlarını seviyoruz. Onların hakları için tüm gücümüzle mücadele ediyoruz. Bize destek verin bu mücadeleyi birlikte yapalım" dedi.
Konuşmaların ardından çeşitli hediye çekilişleri yapılırken, davetlilere yemek ikramında bulunuldu. Etkinlikte ayrıca yerel sanatçı Muammer Darçın ve ekibinin seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla katılımcılar doyasıya eğlendiler.
(HH-OA-Y)

17.12.2012 12:39:41 TSI

Editör: Wan Haber