Akçakoca CHP Kadın Kolları oluşumuna yönelik gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan "Yerel ve genel seçimlere giderken güçlü kadın örgütünün önemi" konusunu işleyen bir konuşma yaptı.
Sky Tower Otelde düzenlenen ve 500 ün üzerinde hanımın katıldığı toplantıya CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Parti Meclisi Üyesi Bölge Sorumlusu Berrin Gürçay Dilekçi, MYK Üyesi Celile Esen Kutluata, Nurten Bozkurt, Ayfer Cömert, Fatma Köse, Semiha Gökçen Boya İl Başkanı Basri Karslıoğlu, Merkez İlçe Başkanı İlknur Başak Tütüncü, İl Kadın Kolları Başkanı Buket Kapoğlu katıldılar.
Programda ilk konuşmayı Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak yaptı. Albayrak belediye çalışmalarını anlattığı slayt destekli sunumunda göreve geldiklerinden günümüze detaylı bir açıklama yaptı. Konuşmasının başında Genel Başkan Hilal Dokuzcan'ın kadınlarımızın her alanda özellikle siyasette hak ettikleri yeri alması için çaba gösterdiğini ve Anadoluyu karış karış gezdiğini vurgulayan Albayrak, "Akçakoca'nın gerçek sahipleri cefakar, fedakar ve çalışkan hanımlarını selamlıyorum. Bizim bu göreve gelişimizde büyük katkıları olan hanımlarımıza minnet borçluyuz" dedi.
Başkan Albayrak, "Çöp toplayan, kanalizasyon döşeyen klasik bir belediyecilik anlayışını benimsemeyerek yaşanabilir bir çevre ve kent yaratma anlayışını öngörerek insan odaklı hizmet üretmek için yapılandık. Ve bunun için gerekli 7 ana konu üzerinde yoğunlaştık. Bir çoğunu tamamladık bir kısmı sürüyor, bir kısmı da projelendirildi. Ranta, araçlara göre dizayn edilen bir yapıdan insan odaklı bir düzenlemeye, turizm kentinin olmazsa olmazı sahil düzenlemesi, cadde ve sokaklarında rahatça gezilebilen bir çalışma içine girdik. Ödediğiniz her kuruşu Akçakoca ve Akçakocalının yararına harcıyoruz. Dönemimizde tasarrufu ön plana aldık. Bugün 900 ailenin evine kurulan yeni işletmelerde çalışanlar vasıtasıyla aş ekmek giriyor. Kimseye iş vaadinde bulunmadım iş imkanı yaratacağım dedim ve yarattık yaratıyoruz" diyerek konuşmasını tamamladı.
İl Kadın Kolları Başkanı Buket Kapoğlu ve Bölge Sorumlusu Parti Meclisi Üyesi Berrin Gürçay Dilekçi'nin seçimlerde kadınların önemi ve verilmeyen kadın haklarını dile getirdikleri konuşmalarının ardından kürsüye gelen Genel Başkan Hilal Dokuzcan, Uğur Mumcunun katledilişinin 20. Yılına ulaştığı ve halen katillerinin bulunmadığına dikkat çekerek başladığı konuşmasında "Türkiye' de kadın olmak zor. Kadın olarak Türkiye'de siyaset yapmak, ülkeye katkı sunmak zor. Ancak Akçakoca'da sizleri böylesine ilgili ve katılımcı olarak görmem beni ziyadesiyle umutlandırdı.Siz burada zor olanı aşmış göreve getirdiğiniz ve biraz önce inanılmaz başarılı çalışmalara imza atmış başkanınızla geleceğe umutla yol alıyorsunuz" dedi.
Dokuzcan, örgütlenme ve teşkilatlarda yapılması gereken konulara değindiği konuşmasını "Cumhuriyet kadınları olarak Anadoluyu bir baştan bir başa dolaşarak ortak hedef, ortak söylem ve ortak eylem çalışmalarında bulunuyoruz. Bu çalışmalar sonunda kadınlarımızla sandıkla buluşturup sahip çıkacak kadroları oluşturacağız.Birlik beraberlik içinde olup yer yer zaman zaman oluşan kırılmaları geride bırakacağız bir olacağız. Kadın erkek ayrı ayrı değil mücadeleyi birlikte yürüteceğiz. Unutmayınız ki tek kanatla uçulmaz, tek ayakla koşulmaz" deye konuştu.
(TT-AY)

25.01.2013 13:45:47 TSI

Editör: Wan Haber