CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, düzenlediği basın toplantısında günde bir kadının yakınları tarafından katledildiğini söyleyerek, 'CHP Kadınları Anadolu Yollarında 7 Ayda 7 Bölge' adını verdikleri bir çalışma başlattıklarını ifade etti.
18 Eylül'de, 'CHP Kadınları Anadolu Yollarında 7 Ayda 7 Bölge' adını verdikleri bir çalışma başlattıklarını dile getiren Dokuzcan, çalışmanın temel amacını Türkiye'deki kadın profilini ortaya çıkarmak olarak açıkladı. Dokuzcan, "Amacımız, kadınlara yönelik yerel ve genel kadın politikalarının oluşturulmasına ve geliştirilmesine katkı sunmak. Bölgesel sorunlar ve çözüm önerilerine, özellikle yerelde yaşayan kadınlarımızla birlikte çözüm bulmak, yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimi için, partimizin iktidar yürüyüşünde kadın kolları olarak, üzerimize düşeni yapmak ve etkin, güçlü, verimli, bir kadın kolları oluşturmaktır." şeklinde konuştu.
Türkiye'de kadının sesini yükseltmek, kadının gücünü ortaya çıkarmak için çalıştıklarını dile getiren Dokuzcan, "Son dönemde gelişen özellikle kadına yönelik şiddetle kadınlarımızın çok derinden bir yarası olan ve nerdeyse günde bir kadınımızın yakınları tarafından katledildiği bir dönemde, şiddet olgusunu da değerlendirmek, öne çıkarmak ve güçlü bir yapı oluşturmaktır." ifadelerini kullandı.
CHP Kayseri İl Başkanı Sadık Atilla ise son günlerde gündemde olan intibak yasasına değindi. İntibak Yasası'nın CHP'nin önerdiği bir yasa olduğunu ancak AK Parti'nin bunu doğru değerlendiremediğini belirtti. Atilla, "AK Parti'nin bugünlerde getirmiş olduğu bir intibak yasası var. 10 milyon emekliyi ilgilendiren bir yasa. Maalesef öyle bir intibak yasası getirdiler ki, bu yasada 'bir kısım emeklilerin maaşlarından bile fazla verdik' diye aldılar. Bu kadar gülünç duruma düştüler. İntibak yasası, CHP'nin önerdiği bir yasaydı ama bizim istediğimiz gibi gerçekleştiremediler ve 10 milyon emekliyi ilgilendiren bu yasayı kuşa çevirdiler." diye konuştu.
(DDB AÖ-Y)

15.01.2013 13:27:20 TSI

Editör: Wan Haber