Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, partisinin yapmış olduğu tüzük değişikliğinde kadınlara yüzde 33'lük bir kota ayrılması ile parti içerisinde sessiz bir devrim yaşandığını söyledi.
''Yedi Ayda, Yedi Bölgede, CHP Kadınları Anadolu Yollarında'' programı kapsamında Salihli İlçe Örgütü'nde partililerle bir araya gelen Dokuzcan, yürüttükleri program hakkında bilgi verdi. Dokuzcan, toplantıda şunları söyledi: "Kadınlara yüzde 33'lük bir kota ayrılması ile parti içerisinde sessiz bir devrim oldu. Alt yapı hazırlandı. Esas bunun sesini çıkartacak kadın örgütünün olduğu düşünüyorum ve önümüzdeki süreçte gerçekten kadın devriminin görünen kısmını kadın örgütü kendi ayakları üzerinde durarak gerçekleştirecektir. Kendi içerisinde daha dayanışmaya, politikleşmeye, siyaset üretmeye ihtiyacı var. Dolaysıyla yollarda olmamızın bir nedeni bu. Yerel seçimler yaklaşırken yerele dair kadın politikaları üretmemiz gerekecek. Yereldeki dinamiği harekete geçirmek istiyoruz. Yerel, Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine giderken partimizi iktidara taşımak için kadınlar olarak üstümüze düşeni yapmalıyız. Manisa'nın güçlü bir kadın örgütü var. Bu güçlü potansiyel Doğu ve Güneydoğu'ya da yansıyacak hale gelmelidir. Siyasi akrabalık gönülden bir şeydir. Bu dayanışmayı biz biraz daha ortaya çıkartıp parti içerisinde bütünlüğü sağlarsak, birbirimizi tüketmek yerine birbirimizi üretmek, çoğaltmak ve pozitif bakmaya getirirsek önümüzdeki dönem başka gözükürüz. Bizim bir sloganımız var 'Sol açık, yol açık' o yolda yürürken yoldaşlığın ne olduğunu tekrar hatırlamamız gerektiğini düşünüyorum. Birlikte yürümekten onur duyan CHP Kadın Kolları yapısını oluşturmak için üzerimize düşeni yapacağımıza inanıyorum."
Hilal Dokuzcan, daha sonra Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay ile Sosyal Market Evi ve Çamaşır Evleri'ni ziyaret ederek bilgi aldı. Dokuzcan'a CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Kadın Kolları MYK üyesi Düriye Bozkurt, Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, Salihli İlçe Başkanı Mazlum Nurlu ve yönetim kurulu üyeleri ile Kadın Kolları yöneticileri de eşlik etti.
(ES-ERG-Y)

04.12.2012 17:18:59 TSI

Editör: Wan Haber