Balyoz Davası'nda tutuklu askerlerin aileleri tarafından İzmir'de de başlatılan "sessiz çığlık" eylemine katılan Prof. Dr. Hülya Güven, kurgulanmış delillerle tutuklamaların sürdüğünü ve AK Parti'nin pek çok kurumu itibarsızlaştırma çabasında olduğunu söyledi.
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Balyoz Davası tutuklu aileleri tarafından Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde Ankara ve İstanbul ile eş zamanlı ve her hafta düzenlenen 'Sessiz Çığlık' eyleminin bu haftaki buluşmasında asker yakınlarını yalnız bırakmadı. CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ve Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'ın da katıldığı eylemde konuşan Prof. Dr. Hülya Güven, "CHP her zaman haksızlığın, adaletsizliğin karşısında olmuştur. Bugün AKP hükümeti, 20 yıl önce öldürülen Uğur Mumcu ile 6 yıl önce bugün öldürülen Hrant Dink gibi daha birçok gazetecilerimizin failleri bulunmazken, Balyoz, Ergenekon, Oda TV, Askeri Casusluk davaları gibi bilirkişi raporlarına rağmen kurgulanmış delillerle tutuklamalara gitmekte, hapis cezaları vermektedir. Amaç orduyu, gazetecileri, öğretim üyelerini ve öğrencileri itibarsızlaştırmaktır" dedi.

İSİMSİZ İHBAR MEKTUPLARI
Mesleğinde çok önemli buluşlar yapan insanların bile olmayan nedenlerle tutuklu bulundurulmasına da değinen Güven, "Şizofreni hastalığının tedavisinde devrim yaratacak önemli bir buluş yapan, dünya çapında tanınan bilim adamları dahi casusluk iddiasıyla tutuklu bulunuyor. İsimsiz ihbar mektupları, e postalar, ilgisiz yerde CD'ler ve fuhuş ile itham ederek TSK'ni itibarsızlaştırma eylemi hükümet eliyle sürdürülüyor" diye konuştu.
(HÇ-ERG-Y)

21.01.2013 11:13:45 TSI

Editör: Wan Haber