CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında gerçekleştirilen İl Başkanları toplantısı sona erdi. Toplantının ardından yayınlanan il başkanları ortak bildirgesinde, Türkiye'nin kırılgan bir süreçten geçtiği ifade edilerek, "Partimiz bir fikir kulübü olmadığından kamuoyuna görüş açıklarken parti içi disiplin titizlikle gözetilmelidir. Bizleri, programımız, tüzüğümüz ve genel başkanımızın açıklamaları bağlamaktadır. Dağınık görüntü veren kişisel açıklamalardan kaçınılmalıdır" denildi.
CHP İl Başkanları Toplantısı sona erdi. Toplantının ardından yayınlanan il başkanları ortak bildirgesinde Türkiye'nin kırılgan bir süreçten geçtiği ifade edildi. Bildirgede, Türkiye'nin üniversiteleriyle, yargısıyla, sanat ve iş dünyasıyla, emekçileriyle ve avukatlarıyla tüm toplumun baskı altında olduğu vurgulandı. Türkiye'nin komşu ülkelerle gün geçtikçe daha büyük sorunların eşiğine geldiği kaydedilen bildirgede şunlar kaydedildi:
"Ülkemizi batıdan kopararak otoriter devletlerin işbirliği örgütüne dahil etme niyeti ortadadır. Temel bir dış politika tercihimiz değiştirilmektedir. Halka hizmet götürmeye çalışan belediyelerimiz basılmaktadır. İktidarın düzenli saldırıları belediyelerimizi itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Böyle bir ortamda, Türkiye'yi düze çıkaracak, AK Parti'nin yarattığı statükoyu özgürlükçü bir anlayışla değiştirecek tek güç CHP'dir. CHP'liler olarak temel hedefimiz AK Parti ve onun baskıcı uygulamalarıyla mücadele etmektir. Bizler için mücadele içe değil dışa, AK Parti'ye, dönüktür. Gücünü, kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ten, 90 yıllık geleneğinden, Cumhuriyet'in temel değerlerinden alan, yüzünü evrensel sosyal demokrat ilkelere dönmüş özgürlükçü bir partiyiz. Bu ülkenin eşit bireyleri olarak her türden ayrımcılığa ve militarizme karşıyız. 'Önce İnsan' duyarlılığıyla yurdumuzu da tüm yurttaşlarımızı da seviyoruz."

"KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK"
Kılıçdaroğlu'nun grup konuşmasında belirttiği 'Etnik kimlik üzerinden siyaset yapılmasına karşıyız. Bu ülkede yaşayan her yurttaşın başımızın üzerinde yeri vardır. Kimsenin şu veya bu şekilde etnik kimlik üzerinden siyaset yapması, bir etnik kimliği dışlaması, onu ikinci sınıf yurttaş olarak görmesi bizim kabul edeceğimiz bir tutum değildir' sözlerinin sonuna kadar arkasında olunduğu kaydedilen bildirgede, "Son günlerde, parti içi tartışmaları gerekçe göstererek Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan söylemleri izliyor, tüm CHP'liler gibi, itibar etmiyoruz. Genel başkanımıza, onun, özgürlüğü ve değişimi esas alan vizyonuna dün olduğu gibi bugün de sahip çıkıyoruz. 81 İl Başkanı olarak birlik ve beraberlik içindeyiz. Parti içi demokrasinin partimizin kurullarında en etkin şekilde işlemesini destekliyoruz. Serbest tartışma, kurullarımızın, Türkiye'nin temel sorunlarına çözüm önerme yeteneğini artırmaktadır. Partimiz bir fikir kulübü olmadığından kamuoyuna görüş açıklarken parti içi disiplin titizlikle gözetilmelidir. Bizleri, programımız, tüzüğümüz ve genel başkanımızın açıklamaları bağlamaktadır. Dağınık görüntü veren kişisel açıklamalardan kaçınılmalıdır. CHP iktidara hazırlanan bir Türkiye partisidir. Bu iktidar yürüyüşünde, CHP'yi iktidar hedefinden uzaklaştıracak her girişim, Türkiye'ye yapılmış en büyük kötülüktür. Buna izin verilemez, vermeyeceğiz. Önümüzdeki 2 yılda 3 kritik seçim yaşayacağız. Birliğimizi ve dayanışmamızı arttırarak Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliğinde iktidar hedefine ulaşacağımıza; halkımıza egemen olan umutsuzluğu umuda, karamsarlığı aydınlık ve esenliğe, gerilimi Büyük CHP Barışına dönüştüreceğimize ve Türkiye'yi yeniden çağdaş uygarlık hedefine yönelteceğimize inancımız ve güvenimiz tamdır" ifadelerine yer verildi.
(TB-ÖZ-Y)

31.01.2013 18:13:26 TSI

Editör: Wan Haber