CHP Kayseri il Başkanı sadık Atila , 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı yazılı açıklamada , basının halkın haber alma özgürlüğü için tarafsız, doğru haberleri sunmak ve olumsuzlukları eleştirme görevini yerine getirmek olduğunu vurguladı.
Atila, toplumun yönlendirilmesinde büyük rol oynayan basının işlevinin önemine değinerek, "Şeffaf bir yönetimin ve demokratik sistemin temel koşullarından biri iletişim özgürlüğüdür. İletişimin en güçlü kanallarından olan basın, toplumun gerçekleri öğrenmesi ve düşüncelerini duyurmasının etkili bir aracıdır. Ülkemizin demokratik gelişiminde basınımızın değerli katkıları yadsınamaz. Türk basını, ülkemizin çağdaşlaşması sürecinde önemli görevler üstlenmiştir. Bu yönüyle kamusal görev yapan basın, bireylerin ülke ve dünya sorunlarıyla ilgili düşüncelerini duyurarak kamuoyu oluşturulmasına katkıda bulunmakta, yurttaşların yönetimi denetleyebilmesine olanak tanımaktadır" ifadesinde bulundu.
Basının görevi yerine getirirken kişi hak, özgürlükleri ve meslek ilkelerine bağlı kalmasının olmazsa olmaz koşulların başında geldiğini kaydeden Atila, "Basının önemli işlevlerini yerine getirebilmesi, her şeyden önce özgür bir çalışma ortamının sağlanması ve meslek etiğinin üstün tutulması ile olanaklıdır. Toplumun yararını ve özgürlükleri savunan basın, her türlü çıkar grubu ve otoriteden bağımsız hareket ederek yalnızca gerçekleri yansıtmalıdır. Halkın haber alma özgürlüğü için canla başla çalışan basın mensuplarının ve basının önemini vurgulamak gerekmektedir. Bu kutsal görevi yerine getirmek için yaşadıkları zorlukları, harcadıkları çabayı görmemek ve takdir etmemek mümkün değildir" ifadelerini kullandı.
(AÖ-Y)

09.01.2013 14:15:48 TSI

Editör: Wan Haber