CHP Kayseri İl Başkanı Sadık Atila, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
CHP İl Başkanı Sadık Atila, mesajında, Türkiye'de yaklaşık 9,7 milyon özürlü olduğunu belirterek, bu sayının hastalık ve kazalar nedeniyle her gün daha da arttığını belirtti.
Engelliler gününün, engellilerin hakları, kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesi açısından önemli olduğuna dikkati çeken Atila, şu ifadelerde bulundu:
"Engelliler gerekli eğitmenden yoksun, fiziki şartları yetersiz binalarda eğitim hakkından yararlanamamaktadır. Her insanın potansiyel bir engeli adayı olduğu gerçeğinden hareketle, engelli yurttaşlarımıza daha fazla yaşam alanı açmak ortak sorumluluğumuz olmalıdır. Engelli olmak bir ayıp ya da utanılacak bir durum değildir. Dünya Engellileri Günü nedeniyle, Türkiye'deki engelli yurttaşlarımızı hatırlıyoruz, ancak bu bir günle sınırlı olmamalıdır. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını daha kolay hale getirmek için sosyal devlet ilkesi tam olarak uygulanmalıdır. Dünya Engelliler Günü nedeni ile bu alanda yapılan çalışmaların ve toplumsal duyarlılığın artmasını dileyerek, tüm engelli vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı iletiyorum."
(SK)

03.12.2012 10:50:19 TSI

Editör: Wan Haber