CHP Konya İl Başkanı Mevlüt Karpuz, düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.
CHP Konya İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP İl Başkanı Mevlüt Karpuz, ülkenin 10 yıldır iyi yönetilemediğini iddia ederek, "10 yıldır iktidarda olan AKP hükümeti 2012 uygulamalarıyla sınıfta kalmıştır. Rakamlara göre büyüme yavaşladı, işsizlik arttı, cari açık sorununa çözüm bulunamadı, çalışanlar ise düşük ücret nedeniyle borç altında ezildi, esnek çalışma ve güvencesizlik nedeniyle işten çıkarmalar arttı. Artan bütçe açıkları, sıcak paraya olan bağımlılık sonucu üretimde rekabet gücü yok edildi" dedi.
Karpuz, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in mecliste söylediği 'Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz' sözünün hatırlatılması üzerine şu değerlendirmede bulundu:
"CHP bir kitle partisidir. Genel başkan dışındaki fikirler, görüşler ve açıklamalar partimizi bağlamaz. Biz siyasi olarak biat kültüründen gelmiyoruz. Demokrasiyi özümsemiş insanların oluşturduğu bir partiyiz. Partililerimiz düşüncelerini özgürce ifade eder ama partinin görüşü genel başkanın ağzından çıkan görüştür. Hükümetin yapma gibi bir düşüncesi yok. 2011 seçimlerinden önce anayasayı yaptılar kasalarında hazır dosyalar halinde duruyor. Son hesapları da yanlarına uzun dönemde BDP'yi alarak 367'yi yakalayacaklar. 367'deki 3-5 eksiğini de değişik partilerden tamamlamaya çalışacaklar. Son günlerde yaşanan olayın özü budur."
(SA-FM-ÖZ-Y)

29.01.2013 13:38:12 TSI

Editör: Wan Haber