Partisinin genişletilmiş il yönetimi kurulu toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Ali Engin, AK Parti'nin Konak Çankaya'da bulunan binasını Salhane'deki yüksek güvenlikli çok katlı plazaya taşınmasını eleştirerek, "AK Parti halktan kopuyor" dedi.
AK Parti'nin halktan koptuğu için yüksek güvenlikli plazaya taşındığını savunan il başkanı Engin, "AK Parti Salhaneye taşındı. Hem de yüksek güvenlikli bir binaya... 'Gösterilerden korkuyoruz' diyorlar. İl binalarının kitlelerin uğrayacağı yerlerde olması lazım. AKP halktan kopuyor artık" diye sürdürdü eleştirisini.
Kendi partisini de eleştiren Ali Engin, AK Parti'nin ilk seçimlerde üçüncü parti iken oylarını yüzde yüz arttırarak ikinci parti olduğunu da kabul etti ve aradaki farkın mutlaka kapatılması gerektiğini söyledi.
"Bize geçmişte oy vermeyen kesimlere gidelim" Engin, AK Parti ile aradaki mesafeyi tekrar kapatmak için önerilerde bulundu: "Çalışıyoruz ama bu çalışmayı biraz daha parti dışına çıkartalım. Bize geçmişte oy vermeyen kesimlere daha fazla gidelim. AKP son seçimde İzmir'de yüzde 35 aldı. Azımsanmayacak bir rakam. İlk seçimlerde İzmir'de üçüncü partiydi. AK Parti oylarını İzmir'de yüzde yüz artırdı. Üçüncü partiden ikinci parti oldu. Yüzde 15'lerden 30'lara yükseltti. Onlara oy veren liberal seçmenler var. Onlara ulaşmalıyız.Sen sağ partiye oy vermişsin. Sen sağcısın dememek lazım. Herkesi kucaklamalıyız"
(HD)

28.12.2012 12:09:05 TSI

Editör: Wan Haber