Bir takım incelemelerde bulunmak ve Süleyman Şah Çadır Kenti'ni ziyaret etmek üzere Şanlıurfa'ya gelen CHP heyeti, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.
CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş ve CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, CHP İl Başkanı Ferhat Karataş ile birlikte ilk olarak Ziraat Odası'nı ziyaret ederek, ziraat mühendisleri ve çiftçilerle görüştü. Çiftçilerin sorunlarını dinleyen Milletvekili Güneş, "Sadece Şanlıurfa'da değil tüm Türkiye'de tarımla ilgili sorunlar var. Tarım son 10 yılda sadece yüzde 7 oranında arttı. Oy verirken bir daha düşünmek gerekiyor. Şanlıurfa'nın plakası 63, AKP'ye Şanlıurfa'dan çıkan oy oranı da yüzde 63. Tarımda verilen desteklemelere ve gelişmelere göre buradan oy çıkmalıydı. Dünyanın en pahalı mazotu Türkiye'de satılıyor. Tarlasını sürmek isteyen çiftçi bu pahalılıkla bunu nasıl yapacak?" dedi.
Bölgedeki kaçak elektrik kullanımına da değinen Güneş, "Vatandaşa bu konuda yeterli desteklemeler yapılsa bölgede kaçak elektrik kullanımı da azalır" diye konuştu.
Şanlıurfa'daki özellikle tarım konusundaki sorunların yakın takipçisi olduğunu belirten Güneş, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak Şanlıurfa'dan vekil çıkartmamış olabiliriz. Ama bu Şanlıurfa'nın sorunlarıyla ilgilenmeyeceğimiz anlamına gelmez. Buradaki tarım başta gelmek üzere tüm sorunların yakından takipçisi olacağız" dedi.
Güneş, daha sonra Ziraat Odası üyelerinin kendisine hediye ettiği ageli takarak fotoğraf çektirdi. CHP'li heyet, daha sonra Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ali Rıza Öztürkmen'i ziyaret etti.
(RÇ-Y)

18.01.2013 15:27:25 TSI

Editör: Wan Haber