16 Nisan'da yapılacak halk oylaması çalışmaları kapsamında Van’a gelen CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara ve İzmir Milletvekili Ali Yiğit, beraberindeki partililerle ilk olarak Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfını ziyaret ederek, çocuklarla bir araya geldi. Daha sonra Erçek Mahallesi'nde taziye ziyaretinde bulunan heyet, CHP il binasına geçerek basın toplantısı düzenledi.

Burada heyet adına açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, 16 Nisan'da yapılacak referandumdan 'hayır' çıkacağına inandıklarını söyledi. Referandumdan 'evet' sonucunun çıkmasının Türkiye'ye hiçbir katkısı olmayacağını belirten Yiğit, "Bir kaç ay öncesine kadar bu ülkeye demokrasi nasıl getirilir, insan hakları nasıl daha fazla oluşturulur diye düşünürken, bugün bir yol ayrımındayız ve ülkenin geleceğini tartışıyoruz. Ülkenin gelecekteki rejimini tartışıyoruz" dedi.

Basın toplantısında Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara ve CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukçu da kısa bir konuşma yaptı. (iha)

Editör: Wan Haber