Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ve İstanbul Milletvekilleri Aykut Erdoğdu ile Haluk Eyidoğan, İstanbul'un Eyüp ilçesinde, bir alışveriş merkezi inşaatı sırasında evlerinin zarar gördüğünü iddia eden vatandaşlarla bir araya geldi.
Alibeyköy'de bir süre önce başlayan alışveriş merkezinin inşaat çalışmaları sırasında çevrede bulunan binalarda çatlak meydana geldiği ileri sürülmüştü. İddiaların basına yansıması üzerine CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ve İstanbul Milletvekilleri Aykut Erdoğdu ile Haluk Eyidoğan, bölgede incelemelerde bulundu. Alibeyköy Meydanı'na gelen CHP heyeti, burada vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. Kamyonet kasasından oluşturulan platform üzerine çıkan CHP'li vekiller, konuşmalarında AK Parti'yi eleştirdi.
CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, "AK Parti, ev sahibi olan vatandaşların evlerini başına yıkmaktadır. Denetimsizlikle üzerine, düşeni yerine getirmemekle, yerel yöneticilik nedir bilmemekle bu işler yaşanmaktadır. Ama az kaldı. 1 yıl sonra İstanbullular huzur içinde yaşayacak" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Genel Sekreter Tamaylıgil ve milletvekilleri, vatandaşlarla birlikte zarar gördüğü söz konusu evleri ve yolları gezdi.
(MA-AS-OK-Y)

26.01.2013 19:02:30 TSI

Editör: Wan Haber