Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayım ve başkan yardımcıları, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret etti.
Geçtiğimiz günlerde kongresini yapan CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayım, Başkan yardımcıları Mehmet Şerif Doğrul, Kemal Ezber, Özlem Kaya, Sultan Savcı, Mehmet Ali Demirel, Mehmet Öner, Ayşe Yelkovan, Tarık Fidancı ve İl Sekreteri Erdem Onan Büyükşehir Belediyesi'ne geldi. Baydemir konuklarını Başkanvekili Hafize İpek ve Meclis Başkanvekili Eşref Güler ile birlikte karşıladı.
Diyarbakır'a hizmet etmenin büyük bir onur olduğunu ifade eden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Diyarbakır Türkiye'de kendi iç dinamiği içerisinde yurttaş bilinciyle demokrasiyi içselleştirmiş bir kent. Önemli deneyimler aktarabilecek bir pozisyonda. Bizler çok farklı siyasi fikirleri, düşünceleri bünyesinde barındıran ve hepsini yaşatan kadim bir geleneğin temsilcileriyiz" dedi.
Bir yerleşim yerinde birbirinden farklı siyasi görüşlerin, inançların var olması ve bunların barış içinde yaşamasının önemli olduğunu söyleyen Baydemir, "Farklılıklar demokrasinin vazgeçilmezidir. Hepimizin farklı, hepimizin eşit olduğu bir ülke yaratmak dileğiyle ve temennisiyle Diyarbakır'da yaşayan her insanımızın hizmetinde olduğumuzu söylemek istiyorum. Bütün siyasi fikirler birer çiçektir. Bu çiçek bahçesi içinde bu ülkenin tüm renklerini ve farklılıklarını korumak zorundayız. Bizler de yerel yönetimler olarak bu çeşitliliğin yaşaması için güç vermek durumundayız. Bu kentte tüm çiçekler, tüm halklar kendilerini özgürce yaşatmalı" diye konuştu.
Baydemir, tutuklu belediye başkanlarının tahliye edilmesine ve Sinop'ta HDK heyetine yapılan saldırılara ilişkin gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Yerel yönetimlerin görevinin sadece yol, su kanalizasyon olmadığını anımsatan Baydemir, şöyle konuştu:
"Bu görevlerinin yanı sıra yerel halkların birbirine yakınlaşması, birbirine dokunması, tanıması için en etkin mekanizmalar yerel otoritelerdir. Dolayısıyla 8 yıllık zaman dilimi içerisinde Diyarbakır halkından almış olduğumuz güç ve cesaretle biz aslında Diyarbakır'la Trabzon arasında barış köprülerini inşa etmeye çalışıyoruz. Diyarbakır'la, Konya, Mersin, Şırnak arasında barış, dostluk, birlikte yaşam köprülerini inşa etmeye çalışıyoruz. Kesinlikle kabul edilemez saldırı ve gösterilerin bir daha yaşanmaması için bu barış köprülerinin inşasında daha fazla geç kalınmamalı. Herkesin bu manada barış elini uzatmaktan imtina etmediğini düşünüyorum. Umuyor ve diliyorum ki bu son vaka olur. En nihayetinde bu ülkede yaşayan her fikir, her düşünce kendisini her ilde ifade etme özgürlüğüne imkanına kavuştuğunda demokrasiden, birlikte yaşamdan ve karşılıklı saygıdan söz edebiliriz. Bu itibarla ben Diyarbakır'ı Türkiye için bir model kent olarak öneriyorum. Diyarbakır'ın kendi içerisinde farklı fikirlerin birbirine yaklaşımı ve saygısını da demokrasiyi içselleştirmiş bir model olarak göstermek istiyorum."

"TAHLİYELER GEÇ KALINMIŞ BİR KARARDIR"
CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayım da, KCK tutukluların tahliyeleri sevindirici ancak geç kalınmış bir karar olduğunu söyledi. Bu tür durumların aşılması ve yaşanmaması gerektiğini düşündüğünü belirten Sayım, "KCK operasyonlarında tutuklu bulunanların bir çoğunun suçsuz yere içeride olduğunu biliyoruz. Bunların bir an önce ailelerine kavuşmalarını istiyoruz. Çok başarılı belediye başkanı arkadaşlarımız var. Bunların tekrar görevlerinin başına dönmelerini temenni ederiz" dedi.

"BU DESTEK HİÇ BİR İKTİDARA NASİP OLMAZ"
Sayım, partilerinin bu konuda çok önemli destek sunduğunu bildirdi. Sorunların çözümüne yönelik olarak muhalefetle birlikte hükümetin yüzde 80 destek aldığını belirten Sayım, "Bu destek hiçbir iktidara nasip olmaz. CHP de bu konuda kredi açmıştır. Genel Başkanımız 'Taşın altına elimi koyarım, hem de kredi açarım' demiştir. Hükümet bu kadar destek arkasındayken en kısa sürede sorunu bitirmesi gerekir" diye konuştu.
(ÜN-Eİ-Y)

19.02.2013 18:31:41 TSI

Editör: Wan Haber