Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hekimhan ve Kuluncak İlçe Örgütlerinde danışma kurulu toplantıları gerçekleştirildi.
CHP Hekimhan ve Kuluncak İlçe Danışma Kurulu Toplantısı, Hekimhan Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya; CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özoğlu, Güzelyurt Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğulları, İl Genel Meclis üyeleri, Hekimhan ve Kuluncak İlçe Başkanları ile danışma kurulu üyeleri katıldı.
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Türkiye'de son dönemlerde en önemli gündem maddelerinin başında Büyükşehir Yasası geliyor. Biz en başından beri Büyükşehire değil, bütünşehire karşı çıktık. Yasa hazırlanırken belde belediyelerinin ve köylerin kapatılmasının halkı mağdur edeceğini söyledik. Ayrıca belde belediye başkanlarının yetkilerini alıp Valilere devreden genelgenin de bir darbe olduğunu kaydettik. Danıştay tarafından bu genelgenin yürütmesinin durdurulması kararı olumlu bir gelişmedir" dedi.
CHP Malatya İl Örgütü'nün 1999 tarihinden beri il ve ilçe danışma kurulu toplantıları yapmadığını kaydeden Ağbaba, "Yıllar sonra danışma kurulu toplantılarını gerçekleştirdiği için İl Başkanımız Enver Kiraz'a ve CHP yönetiminde teşekkür ediyorum. Toplantıda eksik ve yanlışlıklar dile getirilecek, partinin büyütülmesi için görüş ve öneriler ortaya konulacak" diye konuştu.
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Hekimhan'daki toplantının ardından Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Malatya Şubesi'nde ve Kale İlçesi Muhammet Fenni Türbesi'nde gerçekleştirilen aşure etkinliklerine katıldı.
(BK-Y)

01.12.2012 16:46:19 TSI

Editör: Wan Haber